Aardbeiencupcakes met slagroom en meringue

Aardbeiencupcake op een schoteltje van Pip

Cupcakes laten zich geweldig combineren met alle soorten fruit. Voor deze cupcakes gebruikte ik verse aardbeien die ik niet alleen op de slagroom zette, maar ook door het beslag heen roerde. Zo krijg je heerlijk smeuïge aardbeiencupcakes waardoor je de zomer bijna kunt ruiken. Met een toef slagroom en wat verkruimelde meringue zijn ze helemaal af. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 – 3 eetlepels melk
  • 100 gram verse aardbeien

Voor de topping:

  • 375 ml. slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 40 – 60 gram mascarpone
  • 6 meringues
  • 6 kleine aardbeien

Bereiden

De cupcakes:

Laat de boter zacht (niet vloeibaar) worden in de magnetron. Meng de zachte boter en de suiker met een mixer tot een luchtig geheel en klop er het vanille-extract door. Voeg op lage snelheid 1 voor 1 de eieren toe en daarna heel geleidelijk het bakmeel. Schep de melk erdoor. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Spatel de aardbeienstukjes door het beslag. Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag. Bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze eerst in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te worden.

De topping:

Klop de slagroom stijf met de suiker en de slagroomversteviger. Klop op het eind de mascparone erdoor. Doe de room in een spuitzak en spuit op elke cupcake een mooie toef. Breek de meringues in kleine stukjes en strooi de kruimels over de toefjes. Was de resterende aardbeien en snij ze doormidden met de kroontjes er nog op. Zet op elke toef slagroom een aardbei. Eet smakkie!

Geef je reactie