Brownies met pecannoten

Brownies met pecannoten op een stapel

Wie van chocola houdt, houdt van brownies. Ik dus ook. Nou heb ik niks tegen kant-en-klare browniemix, maar als je deze brownies van de Hummingbird Bakery proeft, weet je waarom  die luchtige, broze brownies uit pak niet te vergelijken zijn met the real deal: echte brownies zijn stevig, puur en overheerlijk. Ik heb pecannoten aan het recept toegevoegd om het genot bij elke hap nog groter te maken. Dit recept is goed voor ongeveer 12 stuks.

Benodigdheden

Bakvorm van 23 x 33 x 5 centimeter, bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 175 gram boter
  • 325 gram fijne kristalsuiker
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren
  • 100 gram pecannoten, grof gehakt

Bereiden

Doe de chocolade met de boter in een hittebestendige kom en zet hem op en pan met zachtjes kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat het mengsel smelten tot een gladde massa.

Verwarm de oven voor tot 170 graden.

Neem de schaal van de pan, doe de suiker erbij en roer tot alles goed is vermengd. Roer ook de bloem erdoor en daarna de eieren één voor één. Voeg tenslotte de pecannoten aan het beslag toe en roer nog even tot alles goed vermengd is.

Schep het beslag in de vorm en bak de brownie 30 tot 35 minuten tot de bovenkant licht gebarsten en het gebak in het midden nog zacht is. Laat de koek afkoelen voor je hem in stukken snijdt en eventueel garneert met poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie