Cappuccinocupcakes

Een volmaakte cappuccinocupcake

Eigenlijk heb je voor deze cappuccinocupcakes van Lily’s cupcakes verse espressobonen nodig. Vanwege tijdgebrek speelde ik vals en gebruikte ik gewoon een beetje mokka-extract. En een kopje versgezette espresso, dat dan weer wel. Het resultaat was alsnog erg geslaagd. Dit recept is voor 10 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 45 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne suiker
  • 50 ml. olie
  • 1 ei
  • 135 gram bloem
  • 15 gram cacao
  • 5 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 kopje espresso

Voor de topping

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 el. warm water
  • ½ tl. mokka-extract
  • Chocoladeballetjes

Bereiden

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter, suiker, olie en het ei op kamertemperatuur in een beslagkom tot een egale massa. Zeef de patentbloem, cacao en bakpoeder erboven. Doe er een snufje zout bij en mix dit rustig door elkaar.

Voeg het mokka-extract en de espresso toe en mix in 5 minuten tot een luchtig beslag. Zet papieren muffinvormpjes in de bakplaat en vul ze voor tweederde met het beslag. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

De topping:

Mix de boter in een beslagkom zacht en luchtig en voeg de poedersuiker toe. Klop dit samen tot een smeuiige crème. Voeg een eetlepel warm water en het mokka-extract toe. Mix tot de botercrème de gewenste smaak en kleur heeft. Voeg eventueel nog wat meer extract toe. Spuit de topping in toefjes op de cupcakes. Strooi er wat chocoladeballetjes overheen. Eet smakkie!

Geef je reactie