Chocoladepudding met peer

Dit toetje kan niet mislukken, maar het recept is dan ook van keukenkoningin Nigella Lawson. Ik vind peer en chocola sowieso altijd een briljante combinatie, maar je zou het ook kunnen maken met perziken of banaan. De schoonheidsprijs verdient ie misschien niet, maar als je het proeft ben je verkocht. Dit recept is voor ongeveer 6 personen.

Benodigdheden

  • Ovenschaal van 15 x 25 cm
  • Keukenmachine
  • Spatel

Ingrediënten

  • 2 blikken peren, uitgelekt
  • 125 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram zachte roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl baksoda
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract

Bereiden

Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de peren met de bolle kant naar boven in de schaal. Doe de ingrediënten voor het beslag in de keukenmachine en mix tot je een zacht en glad beslag hebt. Verdeel het beslag met een spatel over de peren. Zet de pudding een half uur in de oven en wacht een paar minuten voor je hem aansnijdt. Eet smakkie!

Geef je reactie