Chocoladetaart

Aangesneden chocoladetaart uit de Allerhande

Het maken van deze taart uit de Allerhande is al zoveel plezier. De lekkere chocolade van de lepels aflikken is zeker geen straf. De taart zelf is nog lekkerder. Ik heb hem al vaak gemaakt en hij valt in de smaak bij de visite! Je hoeft er maar een klein stukje van af te snijden, want de taart is erg machtig.  Voor sommigen betekent zoveel chocolade de volgende dag een balansdag; ik hoop altijd dat er nog een stukje overblijft. Uit deze taart krijg je ongeveer 10 stukken.

Benodigdheden

  • Springvorm ca. 20 cm
  • Mixer
  • Steelpan

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram boter
  • 100 gram pure chocolade (72%), grof gehakt
  • 100 ml. kokend water
  • 1 blik gecondenseerde melk (Friesche vlag)
  • 2 eieren, losgeklopt

Voor de vulling :

  • 250 ml. slagroom
  • 150 gr. melkchocolade, in kleine stukjes
  • 100 gr. pure chocolade (72%), in kleine stukjes

Bereiden

Bekleed de springvormbodem met bakpapier. Verwarm de over daarna voor op ca. 180 graden. Zeef het bakmeel, de cacao en een snufje zout in een kom. Doe de suiker, pure chocolade, boter, en 100 ml. kokend water in een pan. Voeg daarna langzaam de gecondenseerde melk toe. Verwarm het geheel op een laag vuur tot een gladde massa. Voeg het voorzichtig toe aan het bakmeel met cacao en meng het tot een stevig geheel. Roer de losgeklopte eieren erdoor. Schenk het in de bakvorm en bak de cake ongeveer 55 minuten. Controleer of de taart gaar is met een satéprikker. Steek hem in het midden van de taart. Is hij droog, dan is de taart gaar.

Doe ondertussen de melkchocolade met de pure chocolade in een kom. Verhit de slagroom in een pannetje tot aan het kooppunt. Schenk de hete slagroom in de kom bij de chocolade en los het al kokend op. Klop het geheel daarna met de mixer tot een glanzende massa. Laat de massa opstijven op kamertemperatuur.

Neem de taart uit de oven en laat deze minstens 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat hem daarna nog anderhalf uur volledig afkoelen.

Snij de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de bovenkant van beide helften met het chocolademengsel. Leg de helften op elkaar.

Tip: Je kunt de taart nog leuk versieren met witte chocoladesnippers!
Tip:  Je kunt de taart 1 dag van te voren maken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast. Laat de taart voor het aansnijden even op kamertemperatuur komen.

Geef je reactie