Chocolate chip cookies met hazelnoot

Chocolate chip cookies met hazelnoot

Wie kan de verleiding van een lekkere chocolate chip cookie weerstaan? Met dit recept bak je 24 tot 30 volmaakte koekjes voor bij een dampende kop koffie of thee. Voor een extra bite heb ik hazelnoten aan dit recept van de Hummingbird Bakery toegevoegd. Leuk om met kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag!

Benodigdheden

  • 2 bakplaten met bakpapier
  • Beslagkom en mixer of keukenmachine

Ingrediënten

  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • ½ tl vanille-extract
  • 400 gram bloem
  • ½ tl zout
  • 2 ½ tl zuiveringszout
  • 180 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 55 gram hazelnoten, grof gehakt

Bereiden

Doe de boter en de suiker in de kom van een keukenmachine met kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot een bleke, romige massa. Voeg de eieren toe, klop kort en schraap nog niet opgenomen ingrediënten van de wand. Schakel de machine terug naar de laagste stand en voeg het vanille-extract toe.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Voeg bloem, zout en zuiveringszout toe en blijf kloppen tot alles is vermengd. Schep de gehakte chocolade en hazelnoten door het beslag tot alles gelijkmatig is verdeeld.

Schep op elke bakplaat  bergjes beslag. Zorg voor voldoende afstand tussen de bergjes zodat ze uit kunnen lopen. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat voor je ze op een taartrooster legt om helemaal koud te laten worden. Ga zo door totdat je beslag op is. Bij mij kwamen er ongeveer 30 koekjes uit. Eet smakkie!

Geef je reactie