Citroenrepen

Citroenrepen van de humminbird Bakery

Citroen is één van mijn favoriete ingrediënten voor toetjes en gebak: het is fris, verrassend en ongelooflijk veelzijdig. In dit recept voor friszure, plakkerige citroenrepen van de Hummingbird Bakery gaat citroensap en citroenschil. Het gebak bestaat uit twee lagen: een boterkoekachtige bodem en een frisse bovenkant. Je kunt er zeker 16 stuks uithalen.

Benodigdheden

Bakvorm van 23 x 33 x 5 centimeter, bekleed met bakpapier

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 290 gram bloem
  • 70 gram poedersuiker
  • een snufje zout
  • 230 gram boter
  • 2 theelepels geraspte citroenschil

Voor de bovenkant:

  • 210 gram fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 deciliter versgeperst citroensap
  • 3 theelepels geraspte citroenschil

Bereiden

De bodem:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe bloem, suiker, zout, boter en citroenschil bij elkaar in een kom (of gebruik een keukenmachine) en klop tot het mengsel eruit ziet als broodkruim. Vorm er met je handen een bal van en druk deze gelijkmatig uit in de bakvorm. Bak de koek in de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin.

Laat de koek iets afkoelen terwijl je bezig gaat met de bovenkant en de oven aan laat staan .

De bovenkant:
Klop de suiker, eieren, citroensap en –schil in een kom met een garde goed door elkaar. Giet dit over de gebakken bodem en zet hem weer 20 minuten in de oven. De koek moet bij de randen goudbruin zijn en de bovenkant moet stevig aanvoelen. Laat de koek afkoelen en zet hem tot de volgende dag in de koelkast. Snij hem voor het serveren in repen. Eet smakkie!

Geef je reactie