Citroentopping

Drie citroencupcakes met gele citroentopping

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan citroensuiker is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie gele kleurtje. Heerlijk bij deze citroencupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Ingrediënten

  • 100 gram botercrèmemix (Funcakes)
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 200 ml. water
  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • zakje citroensuiker (citroback) of eetlepel citroenrasp
  • enkele druppels gele kleurstof

Bereiden

Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Als de botercrème glad en luchtig is, kun je de citroback eraan toevoegen. Voeg voor een diepere kleur geel een paar druppels gele levensmiddelenkleurstof toe. Spuit de botercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met suikerstrooisel en suikerparels.

Geef je reactie