Dubbele chocoladekoekjes

Dubbele chocoladekoekjes

Zin in de ultieme chocoladekick? Dan kun je niet om deze chocoladekoekjes heen! Chocoholics opgelet, want in deze 15 koekjes verdwijnt maar liefst 450 gram pure chocolade. Ze zijn heel makkelijk te maken en leuk om uit te delen. Of gewoon zelf op te eten natuurlijk. Het recept is afkomstig uit het Hummingbird Bakboek.

Benodigdheden

  • 2 bakplaten met bakpapier
  • Steelpan
  • Vuurvaste schaal
  • Beslagkom en mixer of keukenmachine
  • Zeef

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 450 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ¼ tl vanille-extract
  • 85 gram bloem
  • ½ tl zout
  • ½ tl bakpoeder

Bereiden

Hak de helft van de chocola grof. Doe dit samen met de boter in een schaal en hang die boven een pan met kokend water (au bain-Marie). Laat tot een glad mengsel smelten. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe de eieren, suiker en vanille in de kom van een keukenmachine met kunststof deegmes of gebruik een elektrische handmixer. Klop tot alles goed is vermengd. Voeg het chocolademengsel toe en mix op de laagste stand tot door elkaar.

Zeef de bloem met zout en bakpoeder in een kom en voeg in drie porties toe aan het chocoladebeslag. Schraap de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de mixer en mix tot een egaal beslag.

Hak de rest van de chocolade in kleine stukjes (niet te fijn maar ook niet te grof) en roer die met een spatel door het chocoladebeslag. Schep met twee lepels 6 bergjes op de bakplaten. Hou voldoende afstand tussen de bergjes zodat ze uit kunnen lopen. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar (controleer ze even na 10 minuten). E zijn klaar als ze glanzen en er in de bovenkant scheurtjes ontstaan. Laat ze kort op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om helemaal koud te laten worden. Ga zo door tot je beslag op is. Bij mij kwamen er 15 koekjes uit. Eet smakkie!

Geef je reactie