Frambozenmousse met meringue

Frambozenmousse met slagroom en meringue in een wijnglas

De inspiratie voor dit toetje kreeg ik van een foto op Pinterest. Er stond alleen geen recept bij, dus moest ik zelf wat verzinnen! Het werd deze zachte frambozenmousse met een laagje slagroom en bovenop een heerlijk knapperige meringue. Je kunt natuurlijk variëren met ander fruit, zoals aardbeien of bramen. Dit recept is voor 2 (niet al te grote) wijnglazen.

Benodigdheden

  • Mixer
  • Staafmixer
  • Steelpannetje
  • Bakplaat met bakpapier
  • 2 wijnglazen

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el vers citroensap
  • 50 gram frambozen
  • 125 gram vanilleyoghurt
  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiden

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap in een steelpannetje. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het citroensap. Laat afkoelen. Pureer de frambozen met de staafmixer. Roer met een garde de frambozenpuree met het gelatinemengsel door de yoghurt.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom schuimig. Voeg geleidelijk de suiker toe en mix tot glanzende stijve pieken. Schep de helft van het eiwitschuim door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is. Schep de mousse voorzichtig in de wijnglazen en laat in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Schep de rest van het eiwitschuim in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit er ronde toefjes van op de met bakpapier beklede bakplaat en laat in 20 minuten knapperig worden in de oven.

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep het bovenop de frambozenmousse in de glazen. Verkruimel een meringue en strooi de kruimels eroverheen. Maak de toetjes af met een mooie toef meringue. Eet smakkie!

Geef je reactie