Frambozentaart met heerlijke spijsvulling

Frambozentaart met pistachenootjes

Onder deze onweerstaanbare frambozen bevindt zich een nog veel onweerstaanbaardere vulling van pistachenoten, amandelen en citroen. De perfecte combinatie! Je kunt het beste een vlaaivorm met losse bodem gebruiken, ondervond ik bij het maken. Dit recept, afkomstig uit het Handboek oven van Karin Luiten is voor ongeveer 8 personen.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Mixer en beslagkom
  • Spatel
  • Taartvorm van 24 cm.
  • Zeefje

Ingrediƫnten

Voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zachte boter
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 80 gram blanke amandelen
  • 40 gram pistachtenootjes, ongezouten
  • 125 gram suiker
  • 50 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 1 el bloem
  • Rasp van 1 citroen
  • Voor de topping:
  • 2 tot 3 doosjes frambozen
  • 1 tot 2 el poedersuiker
  • 1 el pistachenootjes, ongezouten, gehakt

Bereiden

Het deeg:

Klop met de mixer het ei en de suiker tot wit en luchtig. Zeef de bloem en zout erboven en mix tot een zanderig geheel. Kneed dan met een koele hand snel de boter erdoor en vorm er een platte bal van. Laat het deeg in plasticfolie in 30 tot 60 minuten rusten in de koelkast.Vet de taartvorm in en rol het deeg uit tot een dunne plak. Verdeel het deeg over de taartvorm. Verwarm de oven voor op 175 graden.

De vulling:

Maal de amandelen met de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker, eieren, zachte boter en bloem toe. Rasp de schil van een citroen erboven (of gebruik citroenrasp uit een potje). Maal tot een smeuiige massa. Giet in de taartbodem tot iets onder de rand en strijk glad. Bak de taart onder in de oven in 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen.

Verwijder de vorm en zet de taart op een mooie taartschaal. Bedek de taart met frambozen, dicht op elkaar. Begin met een buitencirkel en werk vervolgens naar binnen. Zeef er op het laatste moment wat poedersuiker boven en garneer met gehakte pistachtenootjes. Eet smakkie!

Geef je reactie