Gevulde speculaascupcakes

Gevulde speculaascupcakes met verschillende toppings

Tussen al die pepernoten en chocoladeletters door, heb je op Sinterklaasavond wel eens zin in iets anders. Deze gevulde speculaascupcakes bijvoorbeeld! Heerlijk kruidig en met een lekker bolletje spijs van binnen. Dit recept is voor 12 gewone of 24 minicupcakes (en nog een paar gewone).

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 150 gram amandelspijs

Voor de topping:

  • 50 gram pepernoten
  • Schuddebuikjes
  • 300 gram monchou roomkaas
  • 150 gram poedersuiker, gezeefd

Bereiden

De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de suiker luchtig en klop het vanille-extract erdoor. Voeg op lage snelheid de eieren toe en geleidelijk het bakmeel. Roer er vervolgens de melk en de speculaaskruiden door. Schep een klein laagje beslag in de muffinvormpjes.

Bereid het amandelspijs zoals op de verpakking aangegeven en rol er met koele handen kleine bolletjes van. Leg in elk cupcakevormpje een balletje en druk een beetje plat. Bedek met weer een laagje beslag. Bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn en laat afkoelen.

De topping:
Klop de roomkaas zacht met de poedersuiker tot het lekker smeerbaar is. Maal de helft van de pepernoten fijn in de keukenmachine. Decoreer de cupcakes op bijvoorbeeld één van de volgende manieren:

  • Bedek de cupcakes met een laagje roomkaas en wentel door de gemalen pepernoten. Spuit er een toefje roomkaas op. Doop de bovenkant van een pepernoot in de roomkaas en vervolgens door gekleurde spikkels en zet die er bovenop.
  • Spuit een klein toefje op de cupcake en zet daarop een schuddebuikje en strooi er wat gemalen pepernoot overheen.
  • Bedek de cupcakes met een laagje roomkaas en wentel door gekleurde spikkels. Spuit er een toefje roomkaas en zet daarop een pepernoot.
  • Bedek de cupcakes met een laagje roomkaas en versier met schuddebuikjes en pepernoten.

Eet smakkie!

Geef je reactie