Hartige muffins met kip en maïs

Hartige muffins met kip en mais op een glazen schaal voor een blauwgeblokte theedoek

Persoonlijk vind ik als echte zoetekauw dat muffins zoet horen te zijn, en bij voorkeur bedekt met een dot slagroom, botercrème of poedersuiker. Maar deze hartige muffins doen het erg goed als avondsnack. Het lekkerste zijn ze als minimuffin. Dit recept is genoeg voor 24 mini’s (en een paar grote).

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat voor 24 minimuffins

Ingrediënten

  • 125 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram maïs uit blik, uitgelekt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 280 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 eieren
  • 250 ml. melk
  • 7 eetlepels zonnebloemolie
  • Kipkruiden

Bereiden

Vet de muffinbakvorm in met olie of bakspray of gebruik papieren muffinvormpjes. Bak de ui in wat olie in 2 minuten glazen. Voeg de kip toe en bak het geheel onder regelmatig roeren in ongeveer 5 minuten gaar. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem, bakpoeder, zout en peper naar smaak boven een grote kom. Klop de eieren los en klop de melk en de zonnebloemolie erdoor. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Voeg de kip en de maïs toe. Roer met een spatel tot het geheel gemengd is.

Schep het beslag met een ijsbolletjestang in de muffinvorm. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze goed gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm neemt om helemaal koud te worden. Bestrooi ze met wat kipkruiden. Warm zijn ze het lekkerst. Eet smakkie!

Geef je reactie