Hemelse mokkagebakjes

Drie mokkagebakjes met toefje room en framboos

Ik maakte deze mokkagebakjes met het laatste restje bakmix voor chocoladebiscuit dat ik in huis had. De drie gebakjes die dit opleverde smaakten absoluut naar meer! Niet alleen de vulling bevat namelijk mokka, maar de buitenkant bestaat zelfs uit gehakte mokkaboontjes.  Met dit recept kun je 12 kleine of 8 grote mokkagebakjes maken.

Ingrediënten

Voor het gebak:

  • 6 eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 20 gram cacao

Voor de mokkavulling:

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eierdooier

Voor de decoratie:

  • 125 gram mokkaboontjes
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 12 frambozen

Bereiden

De taartbodem:
Kluts de eieren in een schaaltje en verwarm ze 10 tot 15 seconden in de magnetron op 900 watt. Klop de eieren samen met de suiker ongeveer 10 minuten tot de suiker is opgelost. Spatel dan de bloem en cacao er doorheen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1,5 cm. Bak de deegbodem in ongeveer 20 minuten gaar.

Laat de taartbodem afkoelen. Steek er dan rondjes uit van ongeveer 4 cm (24 stuks voor de kleine versie) of 7 cm ( 16 stuks voor de grote versie).

De mokkavulling:
Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. Klop de boter samen met de poedersuiker en de eierdooier tot een romige crème en voeg hier de koffie aan toe. Bestrijk de rondjes met de mokkacrème en zet er een tweede rondje bovenop. Bedek het gebakje ook rondom met een laagje mokkacrème.

De decoratie:
Hou 12 mokkaboontjes apart en vermaal de rest met de keukenmachine tot fijne stukjes. Rol hier de met mokkacrème bedekte gebakjes doorheen. Klop de roomboter samen met de poedersuiker tot een romige crème en spuit hier toefjes van bovenop het gebakje. Of gebruik een restje mokkacrème als je nog over hebt. Versier elk gebakje met een mokkaboontje en een framboos. Eet smakkie!

Geef je reactie