Kersentrifle

Twee glazen met kersen, bokkenpootjes en amandelen

Dit toetje uit de Boodschappen van oktober is een heerlijke combinatie van zacht en knapperig. Een ideale en niet al te machtige afsluiter van een lekkere maaltijd. Voor een magerdere versie heb ik de slagroom en mascarpone uit het oorspronkelijke recept vervangen door Griekse yoghurt. Dit recept is voor 2 kersentrifles.

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Kleine koekenpan
  • 2 glazen/coupes

Ingrediënten

  • 250 ml. Griekse yoghurt
  • 50 g suiker
  • 350 gram kersen zonder pit uit pot
  • 6  bokkenpootjes
  • 20 gram geschaafde amandelen

Bereiden

Laat de kersen uitlekken. Pureer ongeveer 1/3 deel van de kersen met de staafmixer. Roer de kersenpuree samen met de suiker door de yoghurt.

Snij de bokkenpootjes in kleine stukjes. Verdeel de helft over de glazen. Schep daarop een laagje kersen en de helft van de kersenyoghurt. Doe daar de overige bokkenpootjes en de rest van de kersenyoghurt op. Leg er als laatste een paar kersen op en zet de glazen een halfuur in de koelkast.

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi dit vlak voor het serveren over de kersentrifle. Eet smakkie!

Geef je reactie