Klepon

Groene Indische balletjes met kokos en palmsuiker

De Indische keuken zit vol rare smaakjes en vreemde kleuren en daar zijn deze zoete balletjes geen uitzondering op! Voor de ingrediënten moet je even een bezoekje brengen aan de toko. Daar verkopen ze klepon vaak ook kant en klaar, dus kun je meteen zien (en proeven) hoe ze horen te zijn. Dit recept, afkomstig uit het kookboek ‘Boekoe Kita’, is genoeg voor 12 balletjes.

Ingrediënten

  • 125 gram ketanmeel
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 mespunt tot 1 theelepel pandan
  • 50 gram goela djawa (palmsuiker), in 12 brokjes gesneden
  • 100 gram gemalen kokos

Bereiden

Meng het ketanmeel en de maizena in een kom. Los de pandan op in 100 ml. water en roer dit door het meel. Kneed tot je een stevig deeg hebt met een mintgroene kleur. Voeg meer water toe als dat nodig is.

Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel het deeg in 12 stukjes en druk ze een beetje plat. Leg op elk stukje deeg een brokje goela djawa en vouw het deeg eromheen. Rol tot ronde balletjes.

Doe de balletjes voorzichtig in de pan en kook ze tot ze boven komen drijven. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitdampen voor je ze door de gemalen kokos rolt. Eet smakkie! (oh nee: selamat makan!)

Geef je reactie