Koekiemonstercupcakes

Vier blauwe koekiemonstercupcakes met blauwe kokos en koekjes

Hoe vertederd kun je raken door de aanblik van een paar cupcakes? Dat gebeurt automatisch als je deze koekiemonstercupcakes serveert. Als je niet van kokos houdt, kun je ook blauwe suiker, glitters of alleen botercrème gebruiken. Superleuk voor een kinderfeestje of kindertraktatie. Dit recept is voor 10 monsterlijk leuke cupcakes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Spuitzak met ronde tip
  • Spatel
  • Afsluitbare diepvrieszak
  • IJslepel
  • 10 papieren cupcakevormpjes

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 45 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 ml. olie
  • 1 ei
  • 150 gram patentbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 – 2 eetlepels melk

Voor de decoratie:

  • 300 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram poedersuiker, gezeefd
  • Enkele druppels blauwe voedingsmiddelenkleurstof
  • 100 gram kokos
  • 2 eetlepels water
  • 30 gram witte fondant
  • 20 chocoladedruppels
  • 20 chocolate chip cookies (of andere kleine ronde koekjes)

Bereiden

De cupcakes:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter, suiker, olie en het ei samen in een beslag kom en mix tot een egale massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout erboven en mix dit rustig door elkaar. Voeg het vanille-extract en de melk toe en mix alles in ongeveer 5 minuten tot een luchtig beslag.

Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. Laat ze eers in de vorm afkoelen voor je ze op een rooster zet om helemaal af te koelen.

De botercrème:
Mix de boter met de poedersuiker tot een romige en gladde botercrème. Voeg er een paar druppels blauwe kleurstof aan toe en mix tot alles egaal gekleurd is. Schep de botercrème in een spuitzak met open tip en spuit op elke cupcake een ronde toef. Maak er vervolgens met je spatel mooie ronde bergjes van.

Het kokosvachtje:
Doe de kokos in de diepvrieszak.  Vermeng het water met een paar druppels blauwe kleurstof en druppel dit bij de kokos. Hou de zak goed dicht en schud ermee tot alle kokos egaal blauw gekleurd is. Doe de kokos in een schaaltje. Wentel nu de met botercrème besmeerde cupcakes door de blauwe kokos.

De mond:
Maak met een mes een schuine inkeping aan de zijkant van de cupcakes. Snij van elk koekje ongeveer een kwart af en schuif ze voorzichtig in de mondjes.

De oogjes:
Kneed de fondant soepel en vorm er kleine balletjes van. Druk ze plat tot rondjes van ongeveer 1 cm. doorsnee. Bevestig de chocoladedruppels met een klein beetje botercrème op de fondantrondjes.

Bevestig de oogjes met een beetje botercrème op de cupcakes. Of maak twee kleine incisies bovenop de cupcakes en zet de oogjes daarin. Zorg dat ze een beetje scheel kijken, want dat doet Koekiemonster ook. Eet smakkie!

Geef je reactie