Koekjes met pecannoten en witte chocola

koekjes met witte chocola en pecannoten

Het is dat het eten van rauw deeg niet goed voor je is, anders zou je dit koekjesdeeg al op hebben voor het in de oven is geweest! De smaak is goddelijk en de balans tussen het zoete van de chocola en het zoute van het deeg is perfect. Dit recept komt uit het Hummingbird bakboek maar ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Je maakt er ongeveer 12 tot 16 koekjes van.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Vershoudfolie
  • Beslagkom
  • Mixer

Ingrediënten

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • ¼ tl vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • ¼ tl zout
  • 1/8 tl bakpoeder
  • 50 gram witte chocola, grof gehakt
  • 50 gram pecannoten, grof gehakt

Bereiden

Doe de boter en suiker in een kom en mix met de mixer of in een keukenmachine tot een bleke, romige massa. Voeg het ei toe, klop kort en schraap nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de kom. Schakel de mixer naar de laagste stand en voeg het vanille-extract toe.

Doe de bloem, zout en bakpoeder erbij en blijf kloppen tot het een zacht deeg is. Schep de chocola en pecannoten gelijkmatig door het beslag. Vorm een of twee ‘worsten’ van het deeg met een doorsnee van ongeveer 4 cm. Wikkel de worsten in plasticfolie en laat ze een paar uur opstijven in de vriezer.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verwijder de folie van de worsten en snij ze in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Verdeel de deegrondjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze iets uit elkaar zodat de koekjes bij het bakken kunnen uitlopen. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten totdat ze vrij plat en aan de randen mooi goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdichte trommel. Eet smakkie!

Geef je reactie