Minicupcakes in Bollywood-stijl

Bollywoodcupcakes met oranje, roze en blauwe marsepein en gouden parelsBollywood is glitter, glamour en veel felle kleuren. Dat zie je allemaal terug in deze uitbundige minicupcakes. Onder alle gouden parels en gekleurde marsepein zit een heerlijk luchtig chocoladecakeje. In een creatieve bui? Maak ze dan nog mooier met eetbare goudverf! Ik heb de hoeveelheden uit het recept voor chocoladecupcakes van Lily’s Cupcakes gehalveerd en dat was genoeg voor 40 cupcakes.

Benodigdheden

  • Minimuffinbakplaat
  • Beetje botercrème
  • Uitstekers
  • Crisco
  • Rolstok/deegroller
  • Penseeltje
  • Eetbare lijm

Ingrediënten

  • 110 gram pure chocolade
  • 105 gram boter, op kamertemperatuur
  • 60 ml. melk
  • 65 gram fijne suiker
  • Half zakje vanillesuiker
  • 1,5 ei
  • 155 gram patentbloem
  • 5 gram bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram marsepein in diverse kleuren
  • Goudkleurige parels

Bereiden

De cupcakes:

Smelt de chocolade au bain-marie. Smelt de boter in een pannetje zonder dat ie bruin wordt. Giet de boter bij de chocolade. Voeg de melk toe en roer rustig door. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix in een beslagkom de suiker, vanillesuiker en ei tot een egale massa. Zeef de bloem, bakpoeder en zout voeg dit aan het beslag toe. Voeg als laatste het chocolademengsel toe en mix alles goed door.

Zet papieren muffinvormpjes in de bakplaat en vul ze voor tweederde met het beslag. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

De decoratie:

Vet je werkblad en rolstok in met een beetje crisco. Rol de marsepein uit tot lapjes van ongeveer 2 mm. dik. Steek er de gewenste vormpjes uit en plak die met een beetje botercrème op de cupcakes. Snij eventueel het kapje van de cupcakes af als ze erg bol geworden zijn. Gebruik een kwastje met eetbare lijm om de parels en andere decoraties op de cupcakes te bevestigen. Eet smakkie!

Geef je reactie