Pistachecupcakes

Pistachecupcake met groene topping en stukjes noot

Chocolade en pistache vormen een onweerstaanbare combinatie. En het kleurt ook zo mooi bij elkaar. De essence voor de topping koop je bij de toko en is van zichzelf al aardig groen, maar je kunt meer kleurstof toevoegen voor een mooi effect. Dit recept is voor 12 fantastische cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 40 gram boter
  • 1,2 dl. volle melk
  • 1 ei
  • 50 gram grof gehakte pistachenootjes (gedopt en ongezouten)

Voor de topping:

  • 100 gram botercrèmemix van Funcakes
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 200 ml water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel pistache-essence
  • Enkele druppels groene levensmiddelenkleurstof
  • Gehakte pistachenootjes

Bereiden

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Doe de bloem met de cacao, suiker, bakpoeder, zout en de boter in een kom en mix het geheel op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft en alles goed is vermengd. Voeg geleidelijk de melk aan het bloemmengsel toe. Klop het ei erdoor. Roer er als laatste de pistachenootjes doorheen.

Schep het beslag in papieren vormpjes in een muffinbakblik tot ze tot tweederde gevuld zijn en bak de cakejes 20 minuten in de oven of tot het gebakje terugveert als je op de bovenkant drukt. Laat ze afkoelen.

De topping:

Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Als de botercrème glad en luchtig is, kun je de smaakessence eraan toevoegen. Proef tussendoor of de smaak goed is maar voeg niet te veel smaakessence toe, dan wordt de botercrème te dun. Voeg voor een diepere kleur groen een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof toe. Spuit de botercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met de gehakte pistachenootjes. Eet smakkie!

Geef je reactie