Bananenmuffins

Bananenmuffins op een taartschaal

Muffins zijn heerlijke traktaties omdat je er niets aan hoeft te doen om ze er feestelijk uit te laten zien. Bovendien zijn ze minder groot en dus minder calorierijk dan de gemiddelde vlaai. Volgens het Hummingbird bakboek is dit recept voor 12 muffins, maar ik kon er wel 20 uit halen! De muffins zijn zacht en smeuïg van binnen, je kunt er voor de afwisseling ook gehakte noten of chocolade aan toevoegen.

Bereidingstijd

Maken: 15 minuten
Bakken: 2 x 35 minuten

Benodigdheden

Muffinbakplaat met 12 holletjes
Papieren muffinvormpjes

Ingrediënten

  • 350 gram bloem
  • 160 gram basterdsuiker, plus extra om te bestuiven
  • ¾ theelepel zout
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zuiveringszout
  • 2 theelepels kaneel, plus extra om te bestuiven
  • 3 ¾ deciliter karnemelk
  • 1 ei
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 70 gram boter, gesmolten
  • 400 gram gepelde bananen, fijngeprakt

Bereiden

Smelt de boter in een steelpannetje en prak de bananen. Doe de bloem met de suiker, zout bakpoeder, zuiveringszout en kaneel in een grote kom en meng alles met een elektrische handmixer door elkaar.

Klop de karnemelk met ei en vanille in een maatbeker door elkaar. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het bloemmengsel toe en blijf op de laagste stand kloppen tot alles gelijkmatig is vermengd.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Roer de gesmolten boter met een houten lepel door het beslag en schep de geprakte banaan erdoor tot hij gelijkmatig in het beslag is verdeeld.

Vul de vormpjes tot tweederde met het beslag en strooi er wat extra suiker en kaneel overheen. Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en het gebak terugveert als je op de bovenkant drukt. Een in het midden gestoken spies moet er droog uitkomen. Laat de muffins kort in de vorm afkoelen en stort ze op een rooster om ze helemaal koud te laten worden. Doe hetzelfde met de tweede lading muffins. Eet smakkie!

Geef je reactie