Brownies met palmsuiker

Als je weinig tot geen suiker eet is bakken ineens veel minder leuk. Maar gelukkig ontdek ik steeds meer alternatieven voor lekkere dingen met minder (geraffineerde) suiker. Op mijn persoonlijke blog kun je trouwens lezen waarom ik geen suiker meer eet. Het recept voor deze brownies met palmsuiker kwam ik tegen op internet en ik verzon er een lekkere topping bij. In plaats van gewone suiker bevat het palmsuiker en er gaat geen bloem in maar amandelmeel. Ook nog eens glutenvrij dus! Dit recept is voor 16 kleine stukjes.

Benodigdheden

  • Bakblik van 20 bij 20 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
  • Beslagkom
  • Steelpan + schaal
  • Spatel

Ingrediënten

Voor de brownies

  • 110 gram pure chocola (met een hoog cacaopercentage)
  • 125 gram boter
  • 100 gram palmsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 100 gram amandelmeel
  • 1/4 tl zout

Voor de topping

  • 100 gram pure chocola met koffiesmaak
  • 50 gram boter
  • Pecannoten om te garneren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocola met de boter au bain marie. Haal het van het vuur en roer de palmsuiker erdoor. Roer vervolgens de eieren en het vanille-extract erdoor. Vouw hierna met een spatel het amandelmeel en zout erdoor tot er geen klontjes meer zijn.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies goed afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

Maak ondertussen de topping: smelt de chocola met de boter en roer glad. Schenk de chocola uit over de brownies. Druk de pecannoten erin als de chocolade nog zacht is. Laat hard worden en snij in stukjes. Eet smakkie!

Geef je reactie