Cappuccinocake met banaan

Halloweencakejes

Cake moet smeuïg zijn! In deze geurige cake zit niet alleen banaan en espresso, maar na het bakken besprenkel je de cake nog eens met verse espresso. Die trekt dan lekker in de cake. Je hoeft hem dan alleen nog even af te maken met een lekkere laag mascarpone en een beetje geraspte chocola. Omdat ik ze voor Halloween maakte heb ik ze versierd met kleine spookjes, pompoenen en vleermuizen. Gewoon een malletje uit papier knippen en de chocola erboven raspen. Easy peasy! Dit recept is voor 15 stukjes.

Benodigdheden

  • Mixer en beslagkom
  • Rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm, bekleed met bakpapier
  • Spatel
  • Kwastje
  • Rasp

Ingrediënten

Voor de cake

  • 280 gram bloem
  • 14 gram bakpoeder
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram rietsuiker
  • 150 ml yoghurt
  • 100 ml espresso
  • 1 banaan
  • 3 eieren

Voor de topping

  • 350 gram mascarpone
  • 150 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocola

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, cacao en zout met een garde door elkaar. Klop in een andere kom de boter luchtig met de rietsuiker. Meng het bloemmengsel erdoor. Voeg de yoghurt en de helft van de espresso toe. Prak de banaan en klop door het beslag. Doe een voor een de eieren erbij. Mix tot alles goed is vermengd. Schenk de beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Haal de cake uit de vorm en bestrijk de cake met de resterende espresso. Meng de mascarpone met de poedersuiker, gebruik hiervoor een spatel. Bestrijk de cake met het mascarponemengsel. Snijd de cake in stukken. Rasp de chocola boven de stukjes. Eet smakkie!

Geef je reactie