Cheesecake met frambozen en vlierbloesemsiroop

Als het te warm is om de oven aan te zetten, kun je natuurlijk ook gewoon een no-bake cheesecake maken! Met zo’n lekkere koekjesbodem, vers fruit en een lekkere roomkaasvulling. Deze taart is extra lekker door de vlierbloesemsiroop die erdoor zit. Die kun je zelf maken (of laten maken in mijn geval) maar je kunt het ook kopen bij sommige supermarkten of speciaalzaakjes. En als je het niet kunt vinden laat je het gewoon weg, dan smaakt ie nog steeds lekker! Dit recept is voor een taartje voor 8 personen.

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Keukenmachine
  • Springvorm 20 cm
  • Mixer en beslagkom
  • Spatel
  • Rasp

Ingrediënten

  • 250 gram koekjes (ik ben gek op de neutrale Time out-biscuitjes)
  • 100 gram roomboter
  • 175 ml slagroom
  • 300 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 el vlierbloesemsiroop
  • 30 gram kristalsuiker
  • Rasp van 1,5 limoen
  • Sap van 0,5 limoen
  • 125 gram verse frambozen
  • 125 gram blauwe bessen

Bereiden

Smelt de boter op laag vuur. Vet hiermee de springvorm in, bedek zowel de bodem als de zijkant met een laag bakpapier en vet nog een keer in. Maal de koekjes in een keukenmachine fijn en meng hier de resterende boter door. Verdeel het koekjesmengsel over de rand en de bodem van de ingevette springvorm. Druk goed aan en zet de bodem afgedekt in de koelkast. Laat minstens een uur rusten.

Klop de slagroom luchtig met de suiker en zet apart. Mix de roomkaas los en meng hier de siroop, het limoensap en een derde van de limoenrasp door.

Meng nu een flinke schep van de slagroom door de roomkaas en roer het er met een spatel doorheen. Voeg daarna de rest van de slagroom toe en meng goed, maar niet te lang. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft en voeg naar smaak nog wat suiker of siroop toe.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel de vulling erover. Dek af met plasticfolie en zet minstens vier uur in de koelkast om op te stijven. Garneer de cheesecake met de frambozen en resterende limoenrasp. Eet smakkie!

Geef je reactie