Chocoladekoekjes met pecannoten

chocoladekoekjes met pecannoten op een bord en witte tafel

Deze koekjes zijn een aanrader voor iedereen die van chocola en/of noten houdt. Het leuke aan het maken ervan is dat ze op de bakplaat beginnen als vormeloze hoopjes en na 20 minuten veranderd zijn in prachtige ronde koekjes. De pecannoten erbovenop maken het helemaal af. Dit recept is voor ongeveer 20 koekjes.

Ingrediƫnten

  • 150 gram zachte boter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 20 hele pecannoten (bakje 75 gram)

Bereiden

Laat de boter zacht worden in de magnetron. Klop samen met de suiker romig. Mix het ei erdoor. Voeg dan de gember, cacaopoeder, bakmeel en een beetje zout toe. Mix het tot een soepel beslag.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de chocolade in stukjes. Spatel de stukjes chocola als laatste door het beslag. Schep het beslag met 2 eetlepels in bergjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor ongeveer 3 cm afstand tussen de bergjes. Druk op elk bergje een pecannoot. Bak de oven in ongeveer 20 minuten gaar en laat ze afkoelen. Eet smakkie!

Geef je reactie