Chocoladetopping

Cupcake met bruine chocoladetoef

Deze topping is echt iets voor chocoholics! Hij bestaat uit een zachte botercrème met een flinke reep pure chocolade. Heerlijk bij deze banaancupcakes of als vulling voor een taart.  Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 250 gram roomboter, ongezouten, op kamertemperatuur
  • 275 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Chocolaatjes of nootjes om te garneren

Bereiden

Smelt de chocolade au-bain-marie en laat iets afkoelen. Mix de boter met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg het vanille-extract toe en giet de gesmolten chocolade erdoor. Mix goed door en laat eventueel voor gebruik iets opstijven in de koelkast. Spuit de chocoladebotercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met chocolaatjes of nootjes naar keuze. Eet smakkie!

Geef je reactie