Citroengebakjes met lemoncurd en kokos

citroengebak met lemoncurd en kokos

Na alle oliebollen en veel te lekkere kerstdesserts van de afgelopen tijd had ik zin in iets fris. Toen kwam ik bij de Albert Heijn een receptkaartje tegen voor dit frisse gebakje met lemoncurd. In dat recept gebruiken ze kant-en-klare lemoncurd uit een potje, maar dat haalt het niet bij zelfgemaakte lemoncurd! Het recept daarvoor vind je hier, maar als je daar geen tijd voor hebt mag je best zo’n potje kopen hoor ;-). Dit recept is in elk geval voor acht stukjes.

Benodigdheden

  • vierkante springvorm 16 x 16 cm
  • keukenmachine
  • steelpan

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 100 gram havermout
  • 50 gram gemengde noten, ongezouten
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 2 el kokosolie
  • 2 el honing

Voor de citroenlaag

  • 250 gram mascarpone
  • 4 el lemoncurd
  • 75 gram kokos
  • 25 gram kokossnippers
  • 4 takjes munt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de havermout en notenmix in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Snij de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en noten en laat nog even draaien. Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en bedek met het havermoutmengsel. Druk het goed aan met een lepel. Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat afkoelen.

Maak de lemoncurd volgens dit recept of gebruik lemoncurd uit een potje. Meng de mascarpone met de lemoncurd en de kokos. Verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Garneer met de kokossnippers en blaadjes munt. Snij de cake in 8 stukken. Lekker met een glas muntthee. Eet smakkie!

Geef je reactie