Gebakken kwarkcupcakes met rode bessen

Gebakken kwarkcupcake met rode bessen

Een cupcake, maar dan anders. Deze gebakken kwarkcupcakes vormen een frisse afsluiter van een lekkere maaltijd. Bovendien zijn ze makkelijk van tevoren te bereiden. Voor de bodem kun je elke soort koekjes gebruiken die je lekker vindt. Ook met de samenstelling van de kwark en de topping kun je variëren. Dit recept is voor 4 stuks.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Beslagkom
  • Mixer

Ingrediënten

  • 50 gram bastognekoekjes
  • 20 gram roomboter
  • 100 gram ricotta
  • 200 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • Rode bessen om te garneren

Bereiden

Smelt de boter in de magnetron. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten boter erdoor. Zet 4 papieren cupcakevormpjes in de muffinbakplaat. Schep in elke cupcake een flinke eetlepel koekkruimels en druk goed aan. Zet de bodems in de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de ricotta in een beslagkom glad. Voeg de monchou, vanille en poedersuiker toe en mix alles goed door elkaar tot een glad geheel. Klop als laatste het ei erdoor. Schep de romige massa in de vormpjes.

Bak de cakejes 25 minuten tot ze bol en iets gekleurd zijn. Laat ze goed afkoelen voor je de papiertjes verwijdert en op borden zet om te serveren. Garneer de gebakken kwarkcakejes met rode bessen. Eet smakkie!

Geef je reactie