Gluten- en suikervrije dadelhapjes

Gluten- en suikervrije dadelhapjes, lekker voor iftar tijdens ramadan

Dit is een heerlijke snack voor als je geen gluten of suikers mag, maar toch lekker wilt genieten van iets zoets. Je hebt er geen oven voor nodig, alleen een keukenmachine en een beetje zelfbeheersing, want je blijft ervan snoepen. Ook geschikt voor iedereen die meedoet aan de ramadan, als hapje voor de iftar. Je kunt er blokjes van snijden of balletjes van rollen, dan worden het een soort dadelbonbons.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • bakpapier
  • mini-cupcakevormpjes

Ingrediënten

  • 150 gram blanke amandelen
  • 150 gram dadels zonder pit
  • 150 gram rozijnen

Bereiden

Doe de ingrediënten samen in de kom van de keukenmachine en zet hem op de hoogste stand. Blijf kloppen tot de massa kleverig wordt en begint samen te plakken. Haal het mengsel eruit en druk het samen op een stuk bakpapier. Rol eventueel plat met een deegroller met een stuk bakpapier ertussen. Snij in blokjes of rol er bonbons van.  Eet smakkie!

Geef je reactie