Halloweencupcakes met pompoen

Drie pompoencupcakes met oranje pompoentje

Ook al vieren we in Nederland geen Halloween, het weerhield mij er niet van om deze lekkere Halloweencupcakes te bakken. Het pompoentje bovenop is van marsepein, maar in de cupcakes zelf gaat ook echte pompoen. Hoe dat precies moet stond niet in het oorspronkelijke recept van The Hummingbird Bakery, dus dat leg ik hier wel even uit. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Papieren muffingvormpjes
  • Steelpan
  • Staafmixer
  • Spuitzak met open tip
  • Cocktailprikker

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 120 gram bloem
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 ½ theelepel kaneel
  • Een snufje zout
  • 40 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1,2 dl. volle melk
  • 2 eieren
  • 200 gram pompoenpuree

Voor de topping

  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 gram roomkaas
  • 250 gram poedersuiker, gezeefd
  • 120 gram oranje marsepein
  • 25 gram groene marsepein
  • 1 theelepel kaneel

Bereiden

Begin met de pompoen. Gebruik een scherp mes om de pompoen in parten te snijden. Verwijder de pitten en de draden en snij in kleine stukken tot je 200 gram hebt. Verwarm dit in een pannetje tot de stukken zacht beginnen te worden. Dan kun je ze pureren met de staafmixer. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de bloem met de suiker, bakpoeder, kaneel, zout en boter in een kom en mix op de laagste stand tot het een zanderige consistentie heeft. Voeg geleidelijk de melk toe en klop tot alles goed is vermengd.

Voeg een voor een de eieren toe en klop op de middelste stand tot alles is opgenomen. Schraap nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de mengkom. Schep als laatste de pompoenpuree met een metalen lepel door het beslag tot het gelijkmatig is vermengd.

Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes tot ze voor tweederde gevuld zijn. Bak ze in 20 tot 25 minuten in de oven, tot ze mooi lichtbruin zijn. De cakejes moeten terugveren als je op de bovenkant drukt. Laat de cupcakes in de vorm afkoelen voor je ze eruit haalt.

De topping:

Klop in een keukenmachine of met een handmixer de boter met de roomkaas glad. Voeg de poedersuiker toe en klop tot alle suiker is opgenomen in het glazuur. Doe de boterc rème in een spuitzak met open tip en spuit toefjes op de cupcakes.

De pompoentjes:

Kneed de oranje marsepein soepel en vorm balletjes van ongeveer 10 gram per stuk. Maak met de cocktailprikker bovenin een gaatje. Vorm met de cocktailprikker lijntjes door van boven naar beneden te bewegen. Ga zo het hele balletje rond. Maak van de groene marsepein kleine steeltjes. Bevestig die met een beetje water of eetbare lijm in het gaatje bovenop.

Garneer de cupcakes met de pompoentjes en strooi er een beetje kaneel overheen. Eet smakkie!

Geef je reactie