Kersenkruimeltaart met havermout

Ik kan altijd onwijs genieten van een ouderwetse appelkruimeltaart. Maar als je een keer wat anders wilt dan appel, zijn kersen een lekker en zoet alternatief. Ook als ze niet in het seizoen zijn, want je kunt deze taart prima maken met diepvrieskersen. Dit recept is voor ongeveer acht personen.

Benodigdheden

  • Springvorm, 20 cm
  • Mixer en beslagkom
  • Zeef

Ingrediënten

Voor de taart

  • 100 gram boter, in blokjes
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 0,9 dl melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1/2 tl bakpoeder, gezeefd
  • rasp van 1 citroen
  • 250 gram kersen

Voor de kruimellaag

  • 90 gram bloem
  • 50 gram fijne suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 90 gram koude boter, in blokjes
  • 25 gram havermout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in. Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Klop het ei erdoor en daarna ook de melk, het bakmeel, bakpoeder en citroenrasp. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Doe voor het kruimeldeeg de bloem met de suiker, kaneel en boter in een kom en mix tot een kruimelige massa. Schep de havermout erdoor.

Verdeel de kersen over het beslag en strooi het kruimeldeeg erover. Bak de taart in ongeveer een uur gaar tot dat een in het midden gestoken satéprikker er schoon uit komt. Serveer met verse slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie