Mangopudding met kokos

Ik maakte eigenlijk nooit zelf pudding; altijd zo’n gedoe om de pudding er heelhuids uit te krijgen. Vooruit, en omdat mijn vriend de griesmeelpudding van Mona gewoon veel te lekker vindt. Maar laatst kwam ik hele handige puddingvormpjes tegen met dekseltjes erbovenop, zodat de vormpjes makkelijk loslaten. Ik maakte er deze mangopuddinkjes mee, lekker na een Aziatische maaltijd. Ik garneerde ze met gecondenseerde melk (zo uit het blikje) en een beetje kokos, maar je kunt er ook wat limoenrasp over strooien. Dit recept is voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 puddingvormpjes
  • Steelpan
  • Keukenmachine

Ingrediƫnten

  • 1 rijpe mango
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 90 gram suiker
  • 175 ml water
  • 7 blaadjes gelatine
  • 4 el geraspte kokos

Bereiden

Schil de mango en snij het vruchtvlees in stukken. Pureer de stukjes mango in een keukenmachine tot het helemaal glad is. Voeg 175 ml gecondenseerde melk toe en meng nog even verder. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng 175 ml water (kan ook witte wijn of port zijn) met de suiker in een steelpannetje aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het suikerwater tot de gelatine is opgelost. Giet dit bij het draaiende mangomengsel. Giet in omgespoelde puddingvormpjes. Laat de puddinkjes 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Keer ze om op schoteltjes. Schenk er naar wens wat gecondenseerde melk overheen en garneer met geraspte kokos of limoenrasp. Eet smakkie!

Geef je reactie