Spiezen met zomerfruit en brownie

Spiezen met fruit, marshmellow en brownie

De zomer is het seizoen om jezelf te verwennen met lekker zoet zomerfruit. Rijg wat aardbeien en bessen aan een stokje en je hebt een lekker en gezond toetje. Met een stukje brownie en een marsmallow eraan zijn ze ook superleuk om te trakteren, of als afsluiting van een lange dag Ramadan. Zomaar wat ideetjes :-). Ze zijn zo klaar en je hebt er weinig voor nodig, behalve wat geduld om ze niet gelijk op te eten! Dit recept is voor 10 spiezen.

Benodigdheden

  • 10 satéprikkers
  • 1 bakvorm van 23 x 33 x 5 cm
  • Pan en vuurvaste kom
  • Beslagkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 1 zak marshmallows
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 bakje aardbeien

Voor de brownie

  • 200 gram pure chocola
  • 175 gram roomboter
  • 325 gram fijne suiker
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren

Bereiden

De brownies:

Verwarm de oven op 170 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Doe de chocola samen met de boter in een vuurvaste schaal en zet die boven op de pan. De schaal mag het water niet raken. Laat het mengsel tot een gladde massa smelten.

Neem de schaal van de pan en doe de suiker erbij. Roer tot alles goed is vermengd. Roer ook de bloem erdoor. Voeg tot slot de eieren toe en meng door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
Schenk het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de koek in 30 tot 35 minuten tot de bovenkant licht gebarsten is. Laat afkoelen.

De spiezen:

Maak het fruit schoon en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Rijg op elk satéstokje afwisselend aardbeien, bessen, marshmallows en brownie. Je kunt ze allemaal op dezelfde manier maken of juist verschillend, wat je zelf leuk vindt. Serveer gelijk, anders wordt de brownie droog. Eet smakkie!

Geef je reactie