Verjaardagstaart meisje

Voor de eerste verjaardag van mijn nichtje Isabella mocht ik de taart maken, met het geboortekaartje als inspiratiebron. Dat werd dus deze mintgroene stapeltaart met roze accenten en pastelkleurige rompertjes, net als op het kaartje. De taart is gevuld met banketbakkersroom, chocola en aardbeienbavarois. Met dit recept maak je een taart van 24 en een van 18 cm, genoeg voor 20 tot 25 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm
  • Springvorm 18 cm
  • Taartkartonnetjes
  • Beslagkom en mixer of standmixer
  • Spatel
  • Taartzaag
  • Spuitzak met glad spuitmondje
  • Deegroller
  • Uitstekers letters, bloemetjes, rompertje, vlinder
  • Mal voor decoratierand
  • Eetbare lijm
  • Kwastje
  • Rietjes
  • Poedersuiker voor het uitrollen
  • Handschoentjes

Ingrediënten

Voor de taarten

  • 450 gram biscuitmix (Funcakes)
  • 350 gram ei
  • 50 ml water

Voor de vulling

  • 6 el aardbeienjam
  • 480 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 115 gram kristalsuiker
  • 30 gram maïzena
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 50 gram aardbeienbavaroispoeder
  • 60 ml water
  • 250 gram slagroom
  • 2 browniepuddingen (Mona)
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker, gezeefd

Voor de decoratie

  • 1 kilo witte fondant
  • Mintgroene kleurstof (Kelly green, Wilton)
  • 250 gram felroze fondant
  • 100 gram lichtroze fondant

Bereiden

Bereid de biscuitmix zoals aangegeven op de verpakking. Doe in beide springvormen een velletje bakpapier en spuit in met bakspray. Verdeel het beslag over beide springvormen en zorg dat ze beide ongeveer even hoog zijn. Bak de taarten volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Maak de banketbakkersroom: breng de melk in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook en voeg het vanille-extract toe. Klop in een andere mengkom de suiker, maïzena, eidooiers en ei glad. Giet, als de melk kookt, de helft van de melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet alles terug in de pan en laat onder constant roeren inkoken tot een dikke vla. Giet de room in een lage schaal en dek af met plasticfolie tegen velvorming. Laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.

Maak de aardbeienbavarois: klop de slagroom lobbig en meng het bavaroispoeder met 60 ml water. Spatel door de slagroom. Zet de taarten op een taartkarton. Snijd de taarten drie keer horizontaal doormidden. Besmeer de onderste laag met aardbeienjam. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit die in cirkels bovenop de jam totdat de hele laag bedekt is. Houd aan de randen een cm vrij. Dek af met de tweede taartlaag. Besmeer met de browniepudding. Dek af met de derde taartlaag. Doe de aardbeienbavarois in de spuitzak en spuit die in cirkels op de taartlaag. Dek af met de bovenste taartlaag.Mix de roomboter zacht met de poedersuiker. Smeer beide taarten af met een dun laagje botercrème.

isabella4

Decoreren:
Handschoentjes aan! Kneed de fondant soepel en doe er met een satéprikker een beetje kleurstof op. Kneed tot de fondant egaal mintgroen is. Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een ronde lap van ongeveer 40 cm doorsnee. Til de fondant met je handen of met een deegroller over de taart. Bekleed de taart met de fondant en snijd de overtollige fondant weg. Doe hetzelfde voor de kleine taart. De ronde lap mag dan ongeveer 30 cm doorsnee zijn.

Doe vier rietjes in de onderste taart en knip ze af ter hoogte van de bovenkant. Zet de kleine taart erbovenop. Nu kan het grote decoreren beginnen! Begin met de parelrand en bevestig die met eetbare lijm rondom beide taarten zodat er geen kiertjes meer zichtbaar zijn. Rol de witte, lichtroze en resterende mintgroene fondant uit en steek daar de gewenste vormpjes uit. Bevestig ze met eetbare lijm op de taart. Vorm van een slangetje roze fondant het cijfer een. Steek er een satéprikker in voor de stevigheid en zet hem zo bovenop de taart. Eet smakkie!

Geef je reactie