Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/toetjesentaarten.nl/httpdocs/wp-content/plugins/breadcrumbs/yoast-breadcrumbs.php on line 230

Verjaardagstaart met chipolata en marsepein

Taart met marsepein en bloemen

Voor de zestigste verjaardag van mijn schoonmoeder maakte ik deze vrolijke stapeltaart. Het was al een tijdje geleden dat ik me had uitgeleefd met marsepein, maar ik kon het gelukkig nog steeds! De vulling van luchtige chipolatacrème was echt verrukkelijk. De taart is afgesmeerd met slagroom en bekleed met marsepein, maar fondant kan natuurlijk ook. Gebruik dan geen slagroom voor het afsmeren, maar botercrème, anders smelt de fondant. Dit recept is voor 16 tot 20 stukjes.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm
  • Springvorm 16 cm
  • 2 taartkartons
  • Taartzaag
  • Spatel
  • Deegroller
  • Mixer en beslagkom
  • Kwastje
  • 2 rietjes
  • Siliconen vorm voor parelrand

Ingrediënten

Voor de taarten:

  • 330 gram biscuitmix
  • 5 eieren
  • 33 ml water

Voor de vulling:

  • 200 gram chipolatamix (limited edition, Funcakes)
  • 400 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 60 gram bigarreaux (gekonfijte kersen)
  • 6 el lemon curd
  • 400 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 1,5 zakje slagroomversteviger

Voor de decoratie:

  • 750 gram marsepein (ice blue, Funcakes)
  • 100 gram roze en/of oranje marsepein/fondant
  • Ouwelbloemen
  • Verjaardagskaarsjes

Bereiden

Bereid de biscuitmix zoals aangegeven op de verpakking. Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak ze de aangegeven hoeveelheid tijd in de oven. Haal uit de springvorm en laat afkoelen. Snij de gekonfijte kersen in kleine stukjes. Bereid de chipolatavulling voor twee porties zoals aangegeven op de verpakking en laat even opstijven in de koelkast. Roer voor gebruik weer even door.

Zet de taarten op de taartkartons. Snij de taarten horizontaal twee keer door midden. Klop 400 ml slagroom stijf met de suiker en slagroomversteviger. Bestrijk de onderste laag met 3 el lemon curd en verdeel er een laag slagroom erover. Dek af met de tweede taartplak en verdeel hier de chipolatacrème over. Doe hetzelfde met de andere taart. Smeer de taarten af met de resterende slagroom.

Kneed de marsepein door en rol uit tot een grote dunne plak van ongeveer 2 mm dik. Bekleed de onderste taart met de marsepein. Kneed de resterende marsepein weer door en rol weer uit tot een dunne plak van 2 mm dik. Bekleed hier het kleine taartje mee. Kneed het roze en oranje fondant door en gebruik de siliconen vorm om hier een parelrand van te maken. Steek een paar rietjes in de onderste taart en zet de kleine taart erbovenop. Bevestig de parelranden met een beetje water aan de rand van beide taarten. Zet de kaarsjes erboven op en maak af met de ouwelrozen. Eet smakkie!

Geef je reactie