Walking dead-cupcakes

Ik heb niet zoveel met Halloween, maar wel met de tv-serie The Walking Dead en dat is eigenlijk net zoiets: veel zombies, bloed en ingewanden. Dat werden dus deze cupcakes, met grafstenen, hersenen en een bloederige tekst uit het eerste seizoen van The walking dead. Superleuk om te maken, minder geschikt om te serveren op een andere dag dan Halloween, behalve misschien tijdens een Walking Dead-marathon. Dit recept is voor 12 cupcakes.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Papieren cupcakevormpjes
  • Mixer en beslagkom
  • IJslepel
  • Kom
  • Steelpan
  • Rolstok
  • Scherp mesje
  • spuitzak met klein glad spuitmondje

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 190 gram bloem
  • 220 gram suiker
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 115 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram zure room
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 1 1/2 tl vanille-extract

Voor de topping:

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram pure chocola, fijn gehakt
  • 25 gram chocoladekrullen, fijngehakt
  • 150 gram witte fondant
  • Eetbare zwarte stift
  • 125 gram roomboter
  • 125 gram poedersuiker, gezeefd
  • Roze kleurstof

Bereiden

De cupcakes:
Verwam de oven voor op 180 graden. Doe de cupcakevormpjes in de muffinbakplaat. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en roer door elkaar. Doe alle andere ingrediënten erbij en mix tot een gladde massa (1 minuut). Vul de vormpjes met de ijslepel voor twee derde met het beslag. Bak de cupcakes in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

De topping:

Voor de cupcakes met grafstenen:
Breng de slagroom aan de kook in een steelpan. Giet de room op de fijngehakte chocola en roer goed tot alle chocola is gesmolten. Laat de ganache afkoelen voor gebruik (minstens een uur). Kneed en rol ondertussen de witte fondant uit tot ongeveer 2 mm dikte. Snij er met een scherp mesje grafsteentjes uit (ongeveer 2 cm breed en 3 cm lang). Schrijf er met eetbare stift ‘R.I.P.’ op. Laat de grafstenen een paar uur hard worden. Hak de chocoladekrullen tot gruis. Als de ganache stevig is geworden schep je een dot op de cupcakes. Strooi er de fijngehakte chocoladekrullen overheen. Steek de grafstenen in de chocolade.

Voor de cupcakes met hersenen:
Mix de roomboter met de poedersuiker glad en romig. Voeg een klein beetje roze kleurstof toe en klop die erdoor, tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Schep de botercrème in een spuitzak. Spuit eerst in het midden van de cupcake een klein toefje. Dan lopen de hersenen straks mooi bol. Spuit dan de contouren van de hersenen: twee keer een halve cirkel tegen elkaar. Vul de rest op met kronkelende hersens. Eet smakkie!

Geef je reactie