Chocoladetaart met bosvruchtenbavarois

Voor mijn eigen verjaardag vind ik het altijd leuk om een beetje uit te pakken. En het leuke is: hoewel deze taart er heel ingewikkeld en decadent uitziet, is ie heel makkelijk om te maken! Ik zal binnenkort een howto toevoegen van de decoratie van botercrème want het is echt een leuke methode. Deze taart is voor 8 tot 10 personen.

Benodigdheden

  • Mixer en beslagkom
  • Springvorm van 18 cm
  • Spuitzak met glad spuitmondje
  • Spatel

Ingrediënten

Voor de taart

  • 250 gram biscuitmix chocolade (funcakes)
  • 150 gram ei (3 stuks)
  • 55 ml water

Voor de vulling

  • 50 gram bosvruchtenbavaroispoeder
  • 250 ml slagroom

Voor de topping

  • 500 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 3 el frambozensmaakstof
  • Evt. roze kleurstof
  • Verse bosvruchten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de biscuitmix zoals aangegeven op de verpakking. Of gebruik je eigen recept voor chocoladetaart. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in 30 tot 35 minuten. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Laat afkoelen en verwijder de vorm.

Bereid de bosvruchtenbavarois zoals aangegeven op de verpakking. Klop de slagroom stijf en meng met de bavarois. Snijd de taart twee keer horizontaal door. Bestrijk elke laag met een royale laag bavarois. Leg de taartlagen netjes op elkaar.

Mix de roomboter zacht en romig met de poedersuiker. Voeg frambozensmaakstof toe tot de botercrème de gewenste smaak heeft. Voeg wat druppels roze kleurstof toe voor een diepere kleur roze. Smeer een dunne laag botercrème op de zijkanten en bovenkant van de taart.

Schep de rest van de botercrème in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit kleine rondjes botercrème precies boven elkaar op de zijkant van de taart. Strijk elk rondje uit naar een kant met behulp van een spatel. Je zet hierbij de spatel horizontaal in de botercrème en strijkt hem uit naar links of rechts. Spuit op het uitgestreken gedeelte weer vier bolletjes botercrème en strijk weer uit naar dezelfde kant. Zo werk je de hele taart af. Bij de bovenkant begin je aan de buitenkant en werkt naar het midden. Decoreer de taart met verse bosvruchten zoals aardbeien, bramen, bessen en frambozen. Eet smakkie!

Geef je reactie