Chocoladetaart met slagroom en frambozen

Deze taart is ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch indruk wilt maken op je gasten. De basis is een wolkencake van Dr. Oetker, gevuld met slagroom en versierd met chocoladeganache en frambozen. Je kunt ook kiezen voor een vulling van slagroom met kersen, dan wordt het een soort Schwarzwalder kirschtorte, ook lekker! Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm, 24 cm, bekleed met bakpapier en ingevet
  • Mixer en beslagkom
  • Taartzaag
  • Steelpan
  • Schaal
  • Spatel

Ingrediƫnten

Voor de taart

  • 1 pak wolkencake chocolade (dr. Oetker)
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 3 el suiker

Voor de topping

  • 100 gr pure chocola, in stukjes
  • 100 ml slagroom
  • 150 gr frambozen

Bereiden

Bereid de wolkencake zoals aangegeven op de verpakking. Laat hem helemaal afkoelen voor je hem horizontaal doormidden snijdt. Klop de slagroom stijf met de suiker en slagroomversteviger. Verdeel de slagroom over de onderkant en dek af met de bovenkant.

Breng de slagroom voor de topping in een steelpan aan de kook. Giet de slagroom over de stukjes chocolade en roer tot een gladde chocoladesaus. Giet de warme ganache over de bovenkant van de taart. Laat de ganache mooi uitlopen, gebruik hierbij je spatel. Versier de taart met frambozen. Eet smakkie!

Geef je reactie