Kersencheesecake

De foto van een kersencheesecake in het Delicious bakboek keek me al maanden verleidelijk aan. Omdat mijn moeder jarig was en het ook nog eens kersentijd was, heb ik hem dan eindelijk gebakken. Ik hou alleen niet zo van harde, kruimelige koekbodems dus die heb ik vervangen door een zoet taartdeeg. Het gelatinelaagje over de kersen kun je eventueel ook weglaten. Je kunt ook een gewone springvorm gebruiken maar ik vind deze rechthoekige vorm altijd wel mooi. Dit recept is voor ongeveer 15 stukken.

Benodigdheden

  • Zeef
  • Rechthoekige taartvorm van 30 x 12 cm
  • Bakpapier
  • Blindbakvulling
  • Deegroller
  • Mixer en beslagkom
  • Rasp
  • Steelpan
  • Paperclip

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram zachte boter
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de cheesecakelaag

  • 200 gram monchou roomkaas
  • 60 ml crème fraîche
  • 75 gram suiker
  • Rasp en sap van een halve citroen
  • 1 ei

Voor de topping

  • 500 gram kersen
  • 250 ml rodevruchtensap
  • 1 zakje taartina taartgelei

Bereiden

Klop met een mixer het ei met de suiker licht en schuimig. Voeg door een zeef de bloem en het zout toe en mix tot een zanderig geheel. Kneed dan met de hand de boter erdoor en vorm een bal. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat ongeveer een uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg dun uit en bekleed de vorm ermee. Leg er bakpapier op en leg er blindbakvulling op. Bak de bodem 15 minuten. Verwijder de blindbakvulling.

Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Klop alle ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een glad beslag. Schenk dit op de taartbodem. Zet de taart terug in de oven en bak in 40 minuten goudbruin en gaar.

Was de kersen. Vouw de paperclip open en gebruik het haakje om de kersen te ontpitten. Leg de kersen op de taart. Bereid de taartgelei zoals op de verpakking aangegeven. Schenk de gelei over de kersen en laat de taart een uur in de koelkast opstijven voor je hem aansnijdt. Lekker met een toef slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie