Lemonbars met ook een beetje sinaasappel

Soms kom je op Pinterest plaatjes tegen van taarten en gebakjes die er zo lekker uitzien dat je ze wel moet maken. Bij de foto van deze lemonbars stond gelukkig wel een link naar het recept, maar met Amerikaanse maateenheden, oftewel cups. Met behulp van internet de boel even omgerekend en het resultaat klopt volgens mij aardig. En ze zijn bijna net zo mooi geworden als op het plaatje. Met dit recept maak je ongeveer 20 repen.

Benodigdheden

  • Bakvorm 18 x 23 cm
  • Keukenmachine
  • Rasp
  • Citruspers

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 260 gram bloem
  • 65 gram poedersuiker
  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ½ tl zout
  • 180 gram roomboter, op kamertemperatuur en in blokjes

Voor de citroenlaag

  • 400 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 ½ el citroenrasp
  • 180 ml citroensap
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 4 grote eieren
  • 3 grote eidooiers
  • 3 ½ el crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Mix de bloem, poedersuiker, basterdsuiker en zout door elkaar in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de boter toe en mix tot een kruimelig geheel. Druk het deegmengsel op de bodem van de bakvorm. Bak de bodem in ongeveer 20 minuten goudbruin. Maak ondertussen de vulling.

Meng in een beslagkom de suiker, de bloem en zout. Als de bodem bijna klaar is voeg je de citroensap, sinaasappelsap en citroenrasp toe aan het bloemmengsel. Doe de eieren, eidooiers en crème fraîche erbij en mix goed tot een egaal geheel. Schenk het mengsel over de hete koekbodem en bak de koek nog 20 tot 25 minuten op 160 graden. Laat afkoelen voor je de koek in repen snijdt. Je kunt ze het beste bewaren in de koelkast. Eet smakkie!

Geef je reactie