Pecantaart met chocola

Pecantaart met chocola

Dat hebben die gasten van de Hummingbird Bakery goed bedacht, deze taart met pecannoten en chocola. Als je geen golden syrup kunt vinden kun je ook gewone schenkstroop gebruiken. Deze taart doet het goed als nagerecht bij een niet al te zware maaltijd. Serveer er eventueel een bolletje roomijs bij. Dit recept is voor 10 stukken.

Benodigdheden

  • Vlaaivorm met uitneembare bodem van 23 cm
  • Mixer
  • Beslagkom
  • Deegroller
  • Hakmes
  • Bakpapier
  • Bakbonen

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 110 gram zachte boter
  • 225 gram bloem
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 1 groot ei

Voor de vulling

  • 110 gram zachte boter
  • 225 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 110 gram golden syrup
  • 3 grote eieren
  • 260 gram pecannoten, grof gehakt, plus 16 halve
  • 85 pure chocola, in stukjes (70% cacao)

Bereiden

Klop de boter en bloem met een handmixer op lage snelheid tot een kruimelig mengsel. Voeg eerst de suiker en dan het ei toe en klop tot zich een deeg begint te vormen. Haal het uit de kom en kneed het met je handen op een bloem bestoven werkblad tot een samenhangend geheel. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 20 tot 30 minuten in de koelkast om te rusten.

Rol het deeg uit tot 5 mm dik. Vet de vlaaivorm in en bekleed met het deeg . Druk het zachtjes aan en snij het overtollige deeg weg.Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de bakvorm 20 tot 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden en zet er een bakplaat in om op te warmen. Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort er de bakbonen op. Zet de taart op de bakplaat en bak 10 minuten. Verwijder de blindbakvulling en bak daarna nog 10 minuten. Laat de taart afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Smelt de boter, suiker en golden syrup in een pan op laag vuur. Laat afkoelen. Klop de eieren los in een kom en voeg het botermengsel toe. Roer alles goed door elkaar. Verdeel de gehakte pecannoten en chocola over de deegbodem. Leg de halve pecannoten in een cirkel aan de buitenste rand. Giet vervolgens de vulling erover. Zet de bakvorm op de bakplaat en bak de taart 10 minuten op 150 graden en vervolgens nog 20 op 140 graden. De taart is klaar als de vulling gestold maar in het midden nog een beetje zacht is. Eet smakkie!

Geef je reactie