Wolkencake met bosbessen

wolkencake van Dr. Oetker met bosbessen

Ik koop eigenlijk nooit kant-en-klare bakmixen, maar met een beetje creativiteit kun je er best iets lekkers van maken. Deze wolkencake van Dr. Oetker maak je klaar met slagroom en eieren. Voor een frisse twist voegde ik een handje bosbessen toe aan het beslag. En bovenop een lekkere laag zoete roomkaas, afgemaakt met wat bessen. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm, 24 cm, met bakpapier bekleed
  • Mixer en beslagkom
  • Paletmes
  • Zeefje

Ingrediënten

  • Pak wolkencake citroen, Dr. Oetker
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 150 gram bosbessen
  • 200 gram roomkaas
  • 50 roomboter
  • 150 poedersuiker

Bereiden

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er 100 gram bosbessen door en giet het beslag in de voorbereide vorm. Bak de cake in 50 tot 55 minuten gaar tot een in het midden gestoken satéprikker er schoon uit komt. Verwijder de springvorm en laat de cake afkoelen. Mix de roomkaas met de roomboter en poedersuiker tot een gladde en romige massa. Verdeel de roomkaastopping met een paletmes over de cake. Garneer met de resterende bosbessen en bestuif met poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie