Archief: Cakes

citroengebak met lemoncurd en kokos

Citroengebakjes met lemoncurd en kokos

6 januari 2017 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Na alle oliebollen en veel te lekkere kerstdesserts van de afgelopen tijd had ik zin in iets fris. Toen kwam ik bij de Albert Heijn een receptkaartje tegen voor dit frisse gebakje met lemoncurd. In dat recept gebruiken ze kant-en-klare lemoncurd uit een potje, maar dat haalt het niet bij zelfgemaakte lemoncurd! Het recept daarvoor […]

Koffiecake met hazelnoten

23 januari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart is perfect als je zin hebt in een klein taartje als nagerecht of voor visite! Voor deze cake gebruikte ik in plaats van boter kokosolie, maar je kunt er ook een andere soort olie of gewoon roomboter in doen. Voor een extra hazelnotensmaak kun je ook nog wat gehakte hazelnoten door het cakebeslag doen. Dit recept is voor een klein taart voor 6 tot 8 personen.

Halloweencakejes

Cappuccinocake met banaan

30 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Cake moet smeuïg zijn! In deze geurige cake zit niet alleen banaan en espresso, maar na het bakken besprenkel je de cake nog eens met verse espresso. Die trekt dan lekker in de cake. Je hoeft hem dan alleen nog even af te maken met een lekkere laag mascarpone en een beetje geraspte chocola. Omdat ik ze voor Halloween maakte heb ik ze versierd met kleine spookjes, pompoenen en vleermuizen. Gewoon een malletje uit papier knippen en de chocola erboven raspen. Easy peasy! Dit recept is voor 15 stukjes.

dadelcake

Dadelcake met pecannoten

5 oktober 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dit is echt een cake om te maken als je geen zin hebt in gedoe, maar wel in een lekker zoete cake. Het recept is gebaseerd op de dadelcake van Rutger, maar ik heb gekozen voor een iets andere samenstelling van kruiden. Als je geen vierkante bakvorm hebt, kun je hem ook maken in een kleine springvorm, of een boterkoekvorm. Je haalt er ongeveer 16 stukjes uit.

Bananabread met noten

23 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Bananabread is eigenlijk een soort bananencake. De meeste recepten gebruiken suiker en boter of olie, maar dit recept niet. Een prima gezond en verantwoord tussendoortje dus! De cake is lekker smeuïg door de bananen en de dadels. Dit recept is voor een cake van ongeveer 12 plakken. Je kunt de plakken los invriezen en een plakje nemen als je er zin in hebt!

Chocoladerol met frambozen

2 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een rolcake ziet er altijd feestelijk uit. Om te voorkomen dat er scheuren in de cake komen, rol je hem op in een theedoek zodra hij uit de oven komt. Daarna kun je hem vullen en weer oprollen zonder te scheuren. Deze rolcake is extra lekker door het laagje pure chocola aan de binnenkant. Ik zou zeggen dat je uit deze cake 8 tot 10 stukjes haalt.

Kersttulband met vruchtjes en amaretto

27 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Het thema met Kerst was bij ons traditioneel. Ik moest zorgen voor iets bij de koffie, dus dat was makkelijk: tulband natuurlijk! Mijn moeder maakte hem vroeger altijd met van die rode en groene gekonfijte kersen maar die waren nergens te vinden, dus gebruikte ik gedroogd fruit. Ik heb voor deze tulband het originele recept uit Rutger bakt aangepast, maar het ingrediënt dat deze tulband zo lekker maakt zit er nog steeds in: zelfgemaakt amandelspijs. Dit recept is voor ongeveer 12 stukjes.

Spekkoek

10 augustus 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Schandalig eigenlijk: ik ben al 14 jaar samen met een Indo maar heb nog nooit spekkoek gemaakt. En in plaats van het authentieke familierecept heb ik nu gewoon een recept van 24Kitchen gebruikt. Wel met een tip van ene tante Mien op Youtube: de cake na elke laag insmeren met een laagje roomboter. Dit recept […]

wolkencake van Dr. Oetker met bosbessen

Wolkencake met bosbessen

2 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik koop eigenlijk nooit kant-en-klare bakmixen, maar met een beetje creativiteit kun je er best iets lekkers van maken. Deze wolkencake van Dr. Oetker maak je klaar met slagroom en eieren. Voor een frisse twist voegde ik een handje bosbessen toe aan het beslag. En bovenop een lekkere laag zoete roomkaas, afgemaakt met wat bessen. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Cake met walnoten en dadels

21 december 2013 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een zoete cake die door de speculaaskruiden lekker winters smaakt. Eigenlijk lijkt ie ook wel een beetje op ontbijtkoek. De dadels zorgen ervoor dat de cake lekker smeuïg is en de noten geven het een stevige bite. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.