Archief: Recepten

Kersenkruimeltaart met havermout

10 februari 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik kan altijd onwijs genieten van een ouderwetse appelkruimeltaart. Maar als je een keer wat anders wilt dan appel, zijn kersen een lekker en zoet alternatief. Ook als ze niet in het seizoen zijn, want je kunt deze taart prima maken met diepvrieskersen. Dit recept is voor ongeveer acht personen.

Chocoladekoekjes met meringue

13 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Hou je van chocola? Hou je van koekjes? En hou je van meringue? Dan is dit recept echt wat voor jou. De onderkant is lekker chewy en de meringue luchtig en verrassend van smaak door de lichtbruine basterdsuiker. Volgens de Meringue girls heb je een bakvorm van A4-formaat nodig, maar ik zou een iets grotere nemen, anders worden de stukken erg dik. En, hoe moeilijk het ook is, laat de koek eerst helemaal afkoelen voor je een stukje neemt, dan is ie het lekkerst. Trust me! Dit recept is voor 12 stuks.

Citroentoetje met meringue

10 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik hou van toetjes in een potje! Een klein feestje, helemaal voor jezelf. Deze bestaat uit drie laagjes: cake, zelfgemaakte lemon curd en meringue. Voor een light versie kun je ook kiezen voor eierkoek in plaats van cake en yoghurt of kwark in plaats van meringue. Maar ik vind dat je jezelf af en toe best mag verwennen met een lekker toetje. Dit recept is voor twee personen.

Lemon curd

9 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik was nooit zo’n fan van lemon curd, totdat ik het een keer zelf maakte. Wat is dat lekker! En zo gepiept. Ik voel me altijd heel ambachtelijk als ik het sta te maken. En als je eenmaal een potje zelfgemaakte lemon curd in de koelkast hebt staan, doe je het overal op, door en in. Yoghurt, cake, cupcakes; het maakt niet uit. Dit recept is voor een potje van ongeveer 250 ml. Je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen als je bijvoorbeeld een taart met lemon curd maakt.

Brownies, cookies en bounty’s in a jar

29 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik kwam dit leuke idee voor weckpotten met ingrediënten voor koekjes en brownies tegen op internet en ik ging het gelijk proberen! Ook bedacht ik nog twee recepten die je prima in een potje kunt stoppen. De ontvanger hoeft er alleen nog eieren, vanille, boter of mascarpone aan toe te voegen. Een leuk cadeautje om te geven en te krijgen, persoonlijk en creatief!

Kersttulband met vruchtjes en amaretto

27 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Het thema met Kerst was bij ons traditioneel. Ik moest zorgen voor iets bij de koffie, dus dat was makkelijk: tulband natuurlijk! Mijn moeder maakte hem vroeger altijd met van die rode en groene gekonfijte kersen maar die waren nergens te vinden, dus gebruikte ik gedroogd fruit. Ik heb voor deze tulband het originele recept uit Rutger bakt aangepast, maar het ingrediënt dat deze tulband zo lekker maakt zit er nog steeds in: zelfgemaakt amandelspijs. Dit recept is voor ongeveer 12 stukjes.

Roze verjaardagstaart met strik

15 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze feestelijke taart was voor een jarige met een voorliefde voor roze, chocola en schoenen. Dat werd deze tweelaagse taart met strik en een heleboel roze kleurstof. De taarten hebben verschillende smaken en vullingen en ik vond het leuk om hem niet helemaal met fondant te decoreren dus voor de onderkant gebruikte ik botercrème. Deze taart is voor ongeveer 30 personen.

Aardbeientiramisu met meringue

28 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Eerlijk gezegd ben ik niet zo gek op ‘gewone’ tiramisu. Maar voor deze frisse variant van Rutger met aardbeien, mascarpone en meringue mag je me beslist ’s nachts wakker maken. Een feestelijk dessert dat ook geschikt is voor Kerst, al zijn de aardbeien dan natuurlijk niet zo lekker als in de zomer. Als je door kookstress geen tijd hebt om zelf lange vingers te bakken kun je die natuurlijk ook gewoon kopen. En de meringues kun je natuurlijk ook zelf bakken. Dit recept is voor 6 tot 8 personen.

Bounty brownies

23 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een combinatie van brownies met bounty’s: dat kan alleen maar goddelijk zijn. De onderkant is brownie met kokosmelk, de bovenkant is een soort koekjesdeeg met geraspte kokos en stukjes chocolade. En dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Dit recept van Yvette van Boven is genoeg voor 20 repen als je een bakvorm gebruikt van ongeveer 25 x 35 cm.

Chocoladetaart met slagroom en frambozen

13 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taart is ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch indruk wilt maken op je gasten. De basis is een wolkencake van Dr. Oetker, gevuld met slagroom en versierd met chocoladeganache en frambozen. Je kunt ook kiezen voor een vulling van slagroom met kersen, dan wordt het een soort Schwarzwalder kirschtorte, ook lekker! Dit recept is voor 10 tot 12 personen.