Valentijnsmuffins

Valentijnsmuffins met frambozen, witte chocola en rode cupcaketoppers in de vorm van een hartje

Verras je geliefde op Valentijnsdag met een zelfgemaakte muffin! Lekker bij het ontbijt of bij de koffie ’s avonds. De witte chocola maakt ze lekker zoet en de frambozen zorgen voor een frisse verrassing. Je maakt ze extra bijzonder met mooie rode en roze muffinvormpjes en bijpassende toppers. Dit recept is voor 12 muffins.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat, ingevet
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • Papieren spuitzakje
  • 12 satéprikkers
  • 12 toppers (bijvoorbeeld hartjes)

Ingrediënten

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram frambozen
  • 75 gram fijngehakte witte chocola
  • 2 gram eiwitpoeder
  • 125 gram poedersuiker
  • 10 ml water
  • Enkele druppels roze kleurstof

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een kom met een garde het ei los met de suiker, de vanillesuiker en een snuf zout. Roer de karnemelk en de zonnebloemolie erdoor. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel de frambozen en de chocola erdoor.

Schep het beslag met een ijslepel in de ingevette bakvorm. Bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar, tot een in het midden gestoken prikker er schoon uitkomt. Laat de muffins in de vorm afkoelen.

Zeef het eiwitpoeder met de poedersuiker boven een kom. Voeg het water toe en mix tot een dik, vloeibaar glazuur. Roer de kleurstof erdoor tot het glazuur egaal roze is. Schep het glazuur in een papieren spuitzakje. Knip het puntje eraf en spuit het glazuur in rechte banen over de muffins. Laat hard worden en zet ze daarna in de papieren muffinvormpjes.

Knip gekleurde hartjes uit en bevestig ze op de satéprikkers. Steek de prikkers in de muffins. Eet smakkie!

Geef je reactie