Reviews

Leer Bakken met Hans

Leer bakken met Hans: voor de fijnproever

16 maart 2018 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Hans Spitsbaard is de vijfde winnaar van Heel Holland Bakt, en wat voor één. Hij bakte zich met zijn perfect afgewerkte taarten en zijn voorliefde voor chocola door elke aflevering heen. In zijn winnaarsboek vind je de lekkerste recepten uit het bakprogramma, handige stap-voor-stapfoto’s en: nog meer chocola!

Heel Holland Bakt met Annemarie

Review: Heel Holland Bakt met Annemarie – Bakken met liefde

24 maart 2017 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Weet je nog, het vorige seizoen van Heel Holland Bakt? Voor mij was het al snel duidelijk dat Annemarie zou winnen. Secuur, perfectionistisch en bloedfanatiek. Dat zie je ook terug in haar eerste bakboek, met recepten van tv en een heleboel andere baksels. Het boek heeft de mooie ondertitel Bakken met liefde gekregen. Ben je ook zo benieuwd wat er verder allemaal uit de oven van Annemarie komt? Lees dan snel verder!

laurasbakerybakboek

Review: Laura’s bakery basisbakboek – bakken zonder gedoe

2 november 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Iedereen die wel eens iets bakt, kent het foodblog van Laura Kieft: Laura’s bakery. Een frisse site, met zowel zoete als hartige recepten die makkelijk te maken zijn. Superfijn dus dat er nu ook een boek is: het basisbakboek van Laura’s bakery. A word of warning: alleen voor zoetekauwen!

Sarena Solari Italiaanse bakboek

Review: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari – Bakken met de Italiaanse slag

16 maart 2016 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Sarena Solari was de terechte winnaar van het derde seizoen Heel Holland Bakt. De rustige Italiaanse met bril (inmiddels zonder bril trouwens) blonk niet alleen uit in haar verfijnde smaakcombinaties, maar ook in haar prachtige en gedetailleerde creaties, zoals een Miniontaart. Voor haar eerste bakboek ging Sarena terug naar haar roots: Italië.

Review: De guilty pleasures van Sabine Koning (Ohmyfoodness)

11 november 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Er zijn steeds meer foodbloggers die een kookboek schrijven. Een uit de hand gelopen hobby (koken en eten) die wegens groot succes een analoge spin-off krijgt. Dat geldt ook voor Sabine Koning, die inmiddels fulltime bezig is met haar blog Ohmyfoodness. Op de kaft van haar boek Guilty pleasures kijken een monchoutaart, cheeseburger, pizza en crème brûlée me uitdagend aan. Ik waarschuw je vast: dit is geen boek voor watjes!

bakbijbel Rutger

Review: altijd iets te bakken met De bakbijbel van Rutger van den Broek

13 september 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik ben niet zo van de bijbels, met al die regeltjes over wat je wel en niet mag. Maar dat geldt niet voor de bijbel die Rutger van den Broek geschreven heeft! Een prachtig handboek dat sinds ik hem heb, staat te pronken op mijn kookeiland. Wat kun je verwachten van alweer het derde boek van de eerste winnaar van Heel Holland Bakt?

Review: Gezond bakken van Amber Albarda is lekkerder dan je denkt

10 juli 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Bakken is niet echt een gezonde hobby. Maar het is zo leuk om te doen en niks is lekkerder dan zelfgebakken koekjes, taart of muffins! Gezondheidscoach Amber Albarda weet dat ook. Daarom schreef ze het boek ‘Gezond bakken’, met 75 recepten voor zoete en hartige baksels die voor de verandering wèl goed voor je zijn.

Review Chickslovefood: het 5 or less-kookboek

29 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Heb jij ook zo’n hekel aan lange boodschappenlijstjes? Nina en Elise van het bekende foodblog Chickslovefood ook! Daarom bedachten ze de rubriek 5 or less: recepten die met 5 of minder ingrediënten te maken zijn. Kijk, daar hou ik van. Hun eerste boek staat vol met recepten uit die categorie. Makkelijk, gezond en superlekker!

Review Uit Pauline’s keuken: een van de leukste foodblogs in boekvorm

9 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je op Google een lekker en makkelijk recept zoekt, kom je al snel uit op het blog Uit Pauline’s keuken. In aanvulling op haar blog heeft Pauline Weuring nu ook een kookboek gemaakt. Een kookboek dat haar levensmotto ‘live, love, eat’ uitademt. En dat is gelukt! Uit Pauline’s keuken is een vrolijk boek waarvan je gelijk zin krijgt om de keuken in te duiken, en om allerlei weckpotten, keukentouw en houten broodplanken te kopen.

Menno ‘Heel Holland Bakt’ de Koning maakt bakken stoer – Review Bakken met Menno

3 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je Heel Holland Bakt wint, wordt er een heleboel van je verwacht. Helemaal als je voorganger ideale schoonzoon Rutger van den Broek is die al twee succesvolle bakboeken op zijn naam heeft staan. Menno de Koning heeft zich daar niet door laten afschrikken toen hij aan de slag ging met zijn eigen bakboek. Het resultaat, Bakken met Menno, is een stoer en origineel boek met de favoriete recepten van de beste thuisbakker van 2014.