Reviews

Menno ‘Heel Holland Bakt’ de Koning maakt bakken stoer – Review Bakken met Menno

3 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je Heel Holland Bakt wint, wordt er een heleboel van je verwacht. Helemaal als je voorganger ideale schoonzoon Rutger van den Broek is die al twee succesvolle bakboeken op zijn naam heeft staan. Menno de Koning heeft zich daar niet door laten afschrikken toen hij aan de slag ging met zijn eigen bakboek. Het resultaat, Bakken met Menno, is een stoer en origineel boek met de favoriete recepten van de beste thuisbakker van 2014.

Heel Holland Bakt Feest: van Valentijnstaart tot oranjetompoucen

22 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Heel Holland Bakt (wie wel?) is er een nieuw kookboek uitgebracht met als thema feest. Een leuk boek voor de feestdagen, maar eigenlijk voor feestelijke gelegenheden door het hele jaar heen. Het boek bevat recepten uit het tweede seizoen van Heel Holland Bakt (gewonnen door Menno) en uit het Engelse boek bij The Great British Bake-off.

Home baked van Yvette van Boven: lekker bakken zonder fratsen

23 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zin om iets te bakken? Tussen de 200 recepten in ‘Home baked’ van Yvette van Boven vind je altijd wel iets lekkers. Met het derde boek van deze Iers-Nederlandse duizendpoot (kok, foodstylist, illustrator en culinair redacteur) kan elke thuisbakker gelijk aan de slag.

Rutger bakt feestelijk: van charlotte tot soesjestoren

7 november 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dat wordt nog lastig kiezen deze Kerst: wordt het de frambozencharlotte, aardbeientiramisu of de chocolade-sinaasappelmoelleux? In zijn tweede boek ‘Rutger bakt feestelijk’ deelt Rutger 40 van zijn favoriete recepten voor de feestdagen. Niet alleen desserts, maar ook feestelijke koekjes, kerststol en oliebollen. Er staat zoveel lekkers in dat ik blij ben dat we in Nederland niet 1 maar 2 kerstdagen hebben!

Alles is meringue in “Meringue: zoet, zalig en oogverblindend schuim”

25 september 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik was al fan van meringue, maar na het lezen van het boek van Alex Hoffler en Stacey O’Gorman ben ik er helemaal van overtuigd: ik wil meringue als ontbijt, lunch en toetje. Elke dag. Hun kleurrijke kookboek bevat recepten voor meringues in alle kleuren van de regenboog en met de gekste Willy Wonka-smaken. Een must-have voor iedereen die graag originele toetjes, taarten en traktaties op tafel zet.

Bake my day: leuke recepten voor de thuisbakker

10 juni 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Eerlijk gezegd heb ik Bake my day, afgelopen jaar te zien bij Net5, helemaal niet gevolgd. Ik heb dus geen idee hoe winnares Marisca Hage-Sjerp het er in de afleveringen vanaf bracht. Maar het kookboek dat kort daarna uitkwam ziet er mooi, toegankelijk en vooral heel lekker uit.

Heel Holland Bakt: 100 recepten voor beginners en gevorderden

21 mei 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Na de tv-hit van vorig jaar en het bakboek van winnaar Rutger dat onlangs uitkwam, is nu het officiële Heel Holland Bakt-boek verschenen. Een dik boek met recepten van de deelnemers uit het eerste seizoen van Heel Holland Bakt, voorwoord van jury Robert van Beckhoven en Janny van der Heijden en handige howto’s.

Rutger bakt: een persoonlijk kookboek over bakken met passie

4 april 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Net als de rest van Nederland keek ik vorig jaar watertandend toe hoe Rutger de sterren van de hemel bakte in Heel Holland Bakt (Omroep MAX). Amper een jaar later heeft de 27-jarige Rutger van den Broek een eigen kookboek op zijn naam staan, met 70 recepten voor taarten, cakes en nog veel meer.

Gezonde taarten van Asja

Bakken zonder schuldgevoel met Gezonde taarten van Asja

3 februari 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Je kent Asja met de moeilijke achternaam Tsachigova misschien van de Levensstijl Methode. Geen dieet, maar een methode om vooral gezond te leven. Gezond eten is volgens Asja vooral een kwestie van de juiste combinaties. Suiker, bloem en melk horen daar niet bij, maar probeer maar eens een taart zonder die ingrediënten te bakken! Asja laat zien dat dit kan, met gezonde alternatieven.