Archief: Koekjes

Whities met hazelnoten en slagroom

Blondies met hazelnoten

17 april 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ze zien er zo onschuldig uit, deze whities met hazelnoten en poedersuiker. Toch zitten er volgens het recept in de ‘Boodschappen’meer dan 800 calorieën in één stuk. Dat komt misschien door de 300 gram witte chocolade die erin verdwenen is. Desondanks zijn deze whities heerlijk als nagerecht of gebakje. En als je ze in 8 stukken in plaats van 4 verdeelt, zitten er ‘maar’ 400 calorieën in.

Taartrooster met kop thee en sinaasappelcantuccuni

Sinaasappelcantuccini

6 april 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Vergeet de roze koek, de stroopwafel en kokosmakroon: de Italiaanse cantuccini is het lekkerste koekje voor bij de thee. Laat je niet misleiden door zijn harde buitenkant: even in je thee dopen en het grote genieten kan beginnen. Dit recept uit ‘Taart, cake & koekjes’ (Xenos) is genoeg voor 25 tot 30 koekjes. En er zit geen boter in, dus neem er gerust 2.

Citroenrepen van de humminbird Bakery

Citroenrepen

21 februari 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Citroen is één van mijn favoriete recepten voor toetjes en gebak: het is fris, verrassend en ongelooflijk veelzijdig. In dit recept voor friszure, plakkerige citroenrepen van de Hummingbird Bakery gaat citroensap en citroenschil. Het gebak bestaat uit twee lagen: een boterkoekachtige bodem en een zachte bovenkant.

Aardbeiencheesecake

Aardbeiencheesecake

28 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cheesecake heeft een verrassende twist door de marshmellows. Weer eens wat anders dan zo’n saaie kwarktaart uit een pakje! Je kunt deze taart in een gewone taartvorm maken, maar in een rechthoekig bakblik kun je er gemakkelijk vierkante stukken van snijden. Dit recept is genoeg voor 12 stuks.

Yoghurtschijven met vers fruit van dichtbij

Yoghurtschijven

28 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor keukenprinsessen als ik zijn high tea’s de hemel op aarde. Je kunt je uitleven met alles wat zoet en klein is. En de voorbereiding is minstens zo leuk als het opeten van al dat lekkers. Maar behalve de verplichte nummers als scones, brownies en muffins kun je natuurlijk nog veel meer maken voor een geslaagde high tea. Daarom maakte ik deze yoghurtschijven met vruchten voor een high tea op mijn werk.

Cakerol met aardbeien, frambozen en bosbessen

Cakerol met aardbeien, frambozen en bosbessen

27 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een cakerol of rolkoek ziet er feestelijk uit, maar is nog niet zo makkelijk om te maken. Oké, een bakplaat bedekken met beslag is niet zo moeilijk en slagroom kloppen ook niet, maar de cake oprollen zonder dat ie breekt wel! Volgens dit recept uit de ‘Lekker leven’ van de Super de Boer moet je de cake eerst laten afkoelen voor je hem oprolt. Dat werkte bij mij niet helemaal, maar lekker werd ie wel!