Archief: Toetjes

Twee glazen met kersen, bokkenpootjes en amandelen

Kersentrifle

24 oktober 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dit toetje uit de Boodschappen van oktober is een heerlijke combinatie van zacht en knapperig. Een ideale en niet al te machtige afsluiter van een lekkere maaltijd. Voor een magerdere versie heb ik de slagroom en mascarpone uit het oorspronkelijke recept vervangen door Griekse yoghurt.

Twee glazen met lange vingers, Griekse yoghurt en daarbovenop kersenvulling

Kersentoetje met Griekse yoghurt en lange vingers

14 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Persoonlijk vind ik kersenvlaaivulling uit blik al lekker genoeg als toetje, maar daar kun je als eigenaresse van een website over toetjes en taarten natuurlijk niet mee aankomen. Daarom dit eenvoudige maar smaakvolle recept waarin de kersen toch de show stelen. Je hebt er maar weinig voor nodig en toch ziet het er fantastisch uit.

Twee schaaltjes met appelcrumble en een kommetje custard

Apple crumble

30 juli 2011 | Toegevoegd door Iris Knuit

Tijdens de verzorgingslessen op school heb ik dit toetje leren maken. Nog steeds staat dit toetje regelmatig ’s avonds op tafel. De appel wordt in de oven lekker zacht en krijgt een heerlijk zoete kruimellaag eroverheen. Nog lekkerder wordt het toetje door er warme custardvla bij te serveren. Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen.

Toetje met meringue, bessen en slagroom

Bessentorentje

27 juni 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als ik weer eens met een emmer vol aalbessen uit onze moestuin wegfiets, ben ik er in gedachten al allerlei lekkere toetjes mee aan het maken. In combinatie met een paar platte meringues en lobbig geklopte slagroom maakte ik van deze lading een grappig bessentorentje. Als je nog aardbeien of bramen hebt liggen, kun je die er ook prima voor gebruiken. Dit recept is voor 2 bessentorentjes.

Schaaltje met aardbeien, slagroom en meringue

Eton Mess

4 mei 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als de studenten van Eton College de jaarlijkse cricketwedstrijd tegen Winchester College spelen, is Eton Mess het standaard geserveerde toetje. Het bestaat uit aardbeien, slagroom en meringue. Je kunt het zo mooi opmaken als je zelf wilt, maar het makkelijkste is om alle ingrediënten gewoon in een diep bord door elkaar te gooien; het heet niet voor niets ‘mess’. Dit recept is voor 6 porties.

Aardbeien met kroontje en doorgesneden

Aardbeienloempia’s

4 april 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

In een loempia kun je eigenlijk alles stoppen wat je lekker vindt. In het Chinese kookboek van Ching-He Huang kwam ik een recept tegen voor loempia’s gevuld met aardbeien en lychees, twee van mijn favoriete fruitsoorten. Dat moest ik dus proberen! En het resultaat is super, helemaal met een bolletje zelfgemaakt aardbeienijs en chocoladesaus. Dit recept is voor 8 loempia’s.

Schaaltje met roze aardbeienijs

Aardbeienijs

4 april 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een beetje keukenprinses kan niet zonder ijsmachine. Ook al gebruik ik hem maar een paar keer per jaar, als ik dan weer dat verse en nog een beetje zachte ijs proef weet ik weer waarom ik die machine destijds in huis heb gehaald. Er gaat niets boven zelfgemaakt aardbeienijs – met stukjes aardbei!

Wijnglazen met citroenroom

Citroentoetjes

6 februari 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Dit recept is goed voor 4 wijnglazen vol citroenroom: een heerlijk toetje voor citroenliefhebbers, minder geschikt voor zwangere vrouwen of mensen met een zwakke gezondheid, vanwege de rauwe eiwitten erin. Als je de citroenroom iets te veel van het goede vindt voor een toetje kun je hem natuurlijk ook gebruiken om een taart mee te vullen of te garneren.

Stapeltoetje met mango en meringue

Stapeltoetje met mango en meringue

22 januari 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Toetjes zien er vanzelf mooi uit als ze uit laagjes bestaan. Toen ik een paar eetrijpe mango’s had ik meteen zin om zoiets te maken: stapelen maar! Met een paar ingrediënten kun je eigenlijk elk stapeltoetje maken dat je wilt. Ik gebruikte meringue als bodem die ik vervolgens bedekte met slagroom en mango met kokos. Groot genoeg voor twee personen!

Stoofpeertjes in de pan

Stoofpeertjes

29 december 2010 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een zoetere verrassing bij of na de maaltijd bestaat er niet! Goede stoofpeertjes zijn niet alleen rood en zoet maar vallen ook spontaan uit elkaar in je mond. Alsof er een engeltje over je tong piest.