Flensjes met rode bessen en slagroom

Flensje met rode bessen en slagroomZomerser kan bijna niet! Ik maakte deze zoete flensjes van een restje pannenkoekenbeslag dat ik wat dunner maakte met wat melk. De dunne flensjes die dat opleverde bedekte ik met flink wat rode bessen. Ik had geen roomijs in huis, maar met verse slagroom werd het net zo lekker. Dit recept is voor 8 tot 10 flensjes.

Benodigdheden

  • Mixer
  • Beslagkom
  • Kleine koekenpan

Ingrediƫnten

  • 100 gram pannenkoekmix
  • 300 dl. melk
  • 1 ei
  • Boter om in te bakken
  • 250 gram rode bessen
  • 250 ml. slagroom
  • Suiker naar smaak
  • Poedersuiker om te garneren

Bereiden

Bereid het beslag zoals op de verpakking staat vermeld. Omdat flensjes dunner zijn pannenkoeken, wordt het beslag met deze hoeveelheden ook wat dunner. Laat een klontje boter smelten in de pan en schep er met een soep- of juslepel wat beslag in. Laat rond lopen en bak de flensjes aan beide kanten goudbruin. Ga door tot het beslag op is.

Was de bessen en ris ze van de takjes. Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Leg de flensjes met de onderkant naar boven op een bord en bedek ze op een helft met wat bessen. Schep er een dot slagroom op en vouw dubbel. Garneer met wat poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie